Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ξέρει πως θα χάσει - Θέλω καθαρή νίκη

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ξέρει πως θα χάσει - Θέλω καθαρή νίκη Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
2

Την εκτίμηση πως ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι θα ηττηθεί στις ευρωεκλογές εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ζήτησε μια «καθαρή νίκη» για τη Νέα Δημοκρατία. 

«Ο κ. Τσίπρας ξέρει πολύ καλά ότι θα χάσει αυτές τις εκλογές και αντιλαμβάνεται ότι είναι πρώτη φορά που οι Έλληνες πολίτες προσέρχονται στην κάλπη για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια. Θα είναι μία ετυμηγορία συνολικά για την κυβέρνηση. Πιστεύω ότι θα είναι μία ψήφος επιβράβευσης για την ΝΔ» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «έχει κάνει μία σημαντική οπισθοχώρηση» από την δήλωσή του στη Βουλή ότι οι ευρωεκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Προφανώς αντελήφθη το βάρος των όσων είπε και ανέκρουσε πρύμναν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε καθαρή νίκη της ΝΔ ενώ ερωτηθείς για τη διαφορά που θα προσδιορίζει την καθαρή νίκη και εάν θα είναι οι επτά μονάδες είπε «δεν το κρύβω εγώ θέλω μία καθαρή νίκη της ΝΔ. Και ποιος τον καθόρισε αυτόν τον αριθμό; Θα σας έλεγα ότι στις τελευταίες προηγούμενες αναμετρήσεις για τις ευρωεκλογές ήταν 3,5 μονάδες. Εγώ θέλω μία καθαρή νίκη ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία πολιτική αλλαγή. Είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να στείλουν ένα μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβέρνησης».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αλαζονεία με αφορμή τη δήλωση του ότι δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο περίπτωση να χάσει τις εκλογές και σε απάντηση όσων είπε ο πρωθυπουργός ότι ο κ. Μητσοτάκης του κάνει πολιτικά δώρα με τη στάση του ανέφερε «του επιφυλάσσω ένα καλό δώρο το βράδυ των εκλογών. Θα ήθελα να τον στείλω πραγματικά σε μία μόνιμη ξεκούραση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"...με αφορμή τη δήλωση του [Τσίπρα] ότι δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο περίπτωση να χάσει τις εκλογές..."Την προηγούμενη φορά που ο Τσίπρας χρησιμοποίησε αυτήν την έκφραση, έχασε παταγωδώς και εξευτελιστικά (στην "Διαπραγμάτευση") και ήταν και "μέρα μεσημέρι" όταν έχασε έτσι παταγωδώς και εξευτελιστικά. Η ιστορία θα επαναληφθεί ως (χειρότερη) φάρσα.Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ξαναρωτάω. Αν απαντήσει όχι η Μέρκελ;ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να απαντήσει όχι η Μέρκελ. Διότι, η Μέρκελ είναι μία πολιτικός, που θα θελήσει όχι να διακινδυνεύσει την προοπτική της βιωσιμότητας της Ευρώπης, εν συνόλω, αλλά, να καρπωθεί την έξοδο από την κρίση. Θα το θυμηθείτε. Και θάναι μέρα μεσημέρι.
"Ο Τσίπρας ξέρει πως θα χάσει - Θέλω καθαρή νίκη" Πηγή: www.lifo.gr"Θα ήθελα να τον στείλω πραγματικά σε μία μόνιμη ξεκούραση" Πηγή: www.lifo.grΚαι μεις θα θέλαμε, ο ηγέτης που διεκδικεί την ψήφο μας για να πρωθυπουργέψει, να έχει κάνει την αυτουπέρβαση και να έχει την ωριμότητα να καταλάβει, ότι δεν θα τον ψηφίσουμε για να ικανοποιήσουμε τις προσωπικές του φιλοδοξίες και τα προσωπικά του απωθημένα. Ούτε να "σκαλίζει" λαϊκίζοντας, για να ικανοποιήσει επίσης απωθημένα όποιων πολιτών έχουν τέτοια.Αλλά, για να υπηρετήσει με πολλή δουλειά και πολλή αυταπάρνηση το δημόσιο συμφέρον, στο χάλι που έχουμε φθάσει με ευθύνη αναμφίβολα και της ΝΔ. Αυτό δε, απαιτεί αποφυγή προσωπικών συγκρούσεων και τελικά ο Μητσοτάκης με τους λοιπούς της ΝΔ (π.χ. Σαμαράς "θα τους πάω μέχρι τέλους"), δεν πείθουν ότι έχουν την σοβαρότητα που απαιτείται για αυτό.