O Τσίπρας ανακοινώνει τις παροχές με έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο

O Τσίπρας ανακοινώνει τις παροχές με έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Facebook Twitter
1

Συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο θα παραχωρήσει σήμερα στις 7 το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μαζί με το οικονομικό επιτελείο, όπου θα ανακοινώσουν το πακέτο παροχών. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία υπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από το πακέτο των φοροελαφρύνσεων και παροχών που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Τα θετικά μέτρα κλείδωσαν στη πολύωρη συνάντηση που είχε το περασμένο Σάββατο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο με το ποσό που πρόκειται να διατεθεί να προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ.

Παρόντες στη σύσκεψη του Μαξίμου είναι, μεταξύ άλλων, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Έφη Αχτσιόγλου.

Ανάμεσα σε όσα έχουν συζητηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για το εισόδημα στο 20% από 22%, η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ, η νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ή η μείωση του υψηλού συντελεστή στο 23%, μετατάξεις προϊόντων από τον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ στον χαμηλό κτλ.

Η έντονη φημολογία που καλλιεργείται πάντως στο κυβερνητικό στρατόπεδο μιλά και για εκπλήξεις που μπορεί να περιλαμβάνονται στο πακέτο των θετικών μέτρων, για το οποίο ούτως ή άλλως ακύρωσε τη σημερινή του περιοδεία στα Ιωάννινα ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Antenna ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, τα μέτρα αυτά θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και δεν θα είναι εφάπαξ, λόγω του επιπλέον δημοσιονομικού χώρου που δημιουργείται για το 2019. Σε ό,τι αφορά το αφορολόγητο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην μειωθεί, ωστόσο τόνισε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τον προϋπολογισμό του 2020.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια