O Τσίπρας ανακοινώνει τις παροχές με έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο

O Τσίπρας ανακοινώνει τις παροχές με έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Facebook Twitter
1

Συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο θα παραχωρήσει σήμερα στις 7 το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μαζί με το οικονομικό επιτελείο, όπου θα ανακοινώσουν το πακέτο παροχών. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία υπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από το πακέτο των φοροελαφρύνσεων και παροχών που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Τα θετικά μέτρα κλείδωσαν στη πολύωρη συνάντηση που είχε το περασμένο Σάββατο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο με το ποσό που πρόκειται να διατεθεί να προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ.

Παρόντες στη σύσκεψη του Μαξίμου είναι, μεταξύ άλλων, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Έφη Αχτσιόγλου.

Ανάμεσα σε όσα έχουν συζητηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για το εισόδημα στο 20% από 22%, η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ, η νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ή η μείωση του υψηλού συντελεστή στο 23%, μετατάξεις προϊόντων από τον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ στον χαμηλό κτλ.

Η έντονη φημολογία που καλλιεργείται πάντως στο κυβερνητικό στρατόπεδο μιλά και για εκπλήξεις που μπορεί να περιλαμβάνονται στο πακέτο των θετικών μέτρων, για το οποίο ούτως ή άλλως ακύρωσε τη σημερινή του περιοδεία στα Ιωάννινα ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Antenna ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, τα μέτρα αυτά θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και δεν θα είναι εφάπαξ, λόγω του επιπλέον δημοσιονομικού χώρου που δημιουργείται για το 2019. Σε ό,τι αφορά το αφορολόγητο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην μειωθεί, ωστόσο τόνισε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τον προϋπολογισμό του 2020.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια