O Τσίπρας ανακοινώνει τις παροχές με έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο

O Τσίπρας ανακοινώνει τις παροχές με έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Facebook Twitter
1

Συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο θα παραχωρήσει σήμερα στις 7 το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μαζί με το οικονομικό επιτελείο, όπου θα ανακοινώσουν το πακέτο παροχών. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία υπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από το πακέτο των φοροελαφρύνσεων και παροχών που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Τα θετικά μέτρα κλείδωσαν στη πολύωρη συνάντηση που είχε το περασμένο Σάββατο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο με το ποσό που πρόκειται να διατεθεί να προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ.

Παρόντες στη σύσκεψη του Μαξίμου είναι, μεταξύ άλλων, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Έφη Αχτσιόγλου.

Ανάμεσα σε όσα έχουν συζητηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για το εισόδημα στο 20% από 22%, η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ, η νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ή η μείωση του υψηλού συντελεστή στο 23%, μετατάξεις προϊόντων από τον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ στον χαμηλό κτλ.

Η έντονη φημολογία που καλλιεργείται πάντως στο κυβερνητικό στρατόπεδο μιλά και για εκπλήξεις που μπορεί να περιλαμβάνονται στο πακέτο των θετικών μέτρων, για το οποίο ούτως ή άλλως ακύρωσε τη σημερινή του περιοδεία στα Ιωάννινα ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Antenna ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, τα μέτρα αυτά θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και δεν θα είναι εφάπαξ, λόγω του επιπλέον δημοσιονομικού χώρου που δημιουργείται για το 2019. Σε ό,τι αφορά το αφορολόγητο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην μειωθεί, ωστόσο τόνισε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τον προϋπολογισμό του 2020.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πολιτική / «Πράσινο φως» για τη χρηματοδότηση 10 έργων αντιμετώπισης της λειψυδρίας σε 9 νησιωτικούς δήμους

Υπεγράφη από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρο Παπασταύρου η απόφαση υπαγωγής νησιωτικών δήμων στο πρόγραμμα «Παρεμβάσεις παροχής πόσιμου νερού και διαχείρισης υδάτων»
THE LIFO TEAM
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΛΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Δημοσκόπηση RealPolls: Πρώτη η ΝΔ, με μονοψήφια διαφορά δεύτερη η ΕΛ.Α.Σ. του Τσίπρα – Τέταρτο το ΠΑΣΟΚ

Η ΕΛ.Α.Σ. εδραιώνεται ως βασικός πόλος της αντιπολίτευσης, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ παραμένει στην τέταρτη θέση και η Πλεύση Ελευθερίας κινείται οριακά εκτός Βουλής
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ

Πολιτική / Καρυστιανού για αποχωρήσεις: «Είναι ξεκάθαρο ότι το διεφθαρμένο σύστημα μάχεται ένα κίνημα ζωντανό και ενεργό»

Σήμερα ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα «Ελπίδα για Δημοκρατία» ο Βασίλης Κοκοτσάκης και ο πτέραρχος εν αποστρατεία, Αθανάσιος Παπανικολάου
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια