Γεννηματά: Ο Ανδρέας μας έμαθε να αγωνιζόμαστε για την αλλαγή και συνεχίζουμε

Γεννηματά: Ο Ανδρέας μας έμαθε να αγωνιζόμαστε για την αλλαγή και συνεχίζουμε Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την πολιτική δράση και φιλοσοφία του Ανδρέα Παπανδρέου, εγκωμίασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννημάτα, στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. 

Όπως είπε, ο Ανδρέας Παπανδρέου «εμπνέει και δείχνει τον δρόμο»: «Είμαστε οι συνεχιστές μιας συναρπαστικής ιστορικής διαδρομής και κληρονόμοι μιας ιστορικής παρακαταθήκης. Όσο περνούν τα χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρος», πρόσθεσε η κα Γεννηματά.

«Καταγράφηκε στην ελληνική ψυχή, στη συλλογική συνείδηση ως χαρισματικός πολιτικός, που έχει σφραγίσει την πορεία και τις τύχες αυτού τόπου», σημείωσε, χαρακτηρίζοντάς τον «απαράμιλλη ιστορική προσωπικότητα, εθνικό ηγέτη με όραμα και στρατηγική για τη χώρα και άξιος κυβερνήτη που έγινε συνώνυμο της αλλαγής».


«Αυτοί που τον κυνήγησαν τον μνημονεύουν. Αυτοί που τον κατηγόρησαν προσπαθούν να τον αντιγράψουν. Αυτοί που τον διέβαλαν τον αναγνωρίζουν. Κι αυτοί που προσπάθησαν να ξαναγράψουν την ιστορία απέτυχαν. Η ιστορία εκδικείται τους παραχαράκτες και περιγελά τους αντιγραφείς, γιατί αυτό που καταγράφει είναι η ζωντανή ιστορική πράξη».


Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής μνημόνευσε τη πατριωτική στάση που κράτησε ο Ανδρέας Παπανδρέου στα εθνικά θέματα, και ειδικότερα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.


«Με το Κίνημα Αλλαγής, συνεχίζουμε, ξανά μπροστά για να γυρίσει η χώρα σελίδα. Μια Ελλάδα ισχυρή στον πυρήνα της Ευρώπης. Έχουμε μέτωπο με την ακροδεξιά και το λαϊκισμό. Βάζουμε φρένο στην πολιτική της διαρκούς λιτότητας που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή δεξιά. Το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης, όπως έλεγε και ο Ανδρέας, δεν χωράει απλά μέσα στο Μάαστριχτ. Εμείς οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες δίνουμε τη μάχη για την ψυχή και το μέλλον της Ευρώπης με μια προοδευτική ατζέντα, ένα νέο κοινωνικό Συμβόλαιο με επικεφαλής τον Φρανς, που είναι σήμερα μαζί μας», κατέληξε η κα Φώφη Γεννημάτα, αναφερόμενη στον υποψήφιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Φράνς Τίμμερμανς, που έτυχε θερμής υποδοχής στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

Συνοδευόμενος από την Φώφη Γεννηματά και τον γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο κ. Τίμμερμανς χειροκροτήθηκε από την κατάμεστη αίθουσα του συνεδρίου και χαιρέτησε τους πρώην προέδρους, Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο και άλλα ιστορικά στελέχη.

Παρόντων των παιδιών του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκο και Αντρίκο και τα εγγόνια του, η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου ξεκίνησε με την ορχήστρα και χορωδία Μαντολινάτα Ελλάδος και τους λυρικούς καλλιτέχνες, Ε. Δάββου, Α. Κορωναίο και Π. Κοντό που απέδωσαν αποσπάσματα από το Μαουτχάουζεν, και γνωστά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Το καλλιτεχνικό μέρος ολοκληρώθηκε με τη «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης» και τον Μανώλη Μητσιά, σε λαϊκά τραγούδια του συνθέτη.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM