Πολάκης: Δεν ηχογράφησα τον Στουρνάρα - Οι δικαστές να παρέμβουν γι' αυτόν

Πολάκης: Δεν ηχογράφησα τον Στουρνάρα - Οι δικαστές να παρέμβουν γι' αυτόν Facebook Twitter
EUROKINISSI
3

Ο Παύλος Πολάκης διαψεύδει ότι ηχογράφησε τη συνομιλία του με τον Γιάννη Στουρνάρα, μετά την έκταση που έλαβε η δημοσιοποίηση της μεταξύ τους επικοινωνίας

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ζήτησε λίγο νωρίτερα την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών, για την πρακτική που ακολούθησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. 

Τώρα όμως, ο Παύλος Πολάκης διαψεύδει ότι ηχογράφησε τη συνομιλία που είχε χθες με τον κ. Στουρνάρα: «Είναι απολύτως ψευδές ότι κατέγραψα την συνομιλία μας ή ότι απείλησα τον κ. Στουρνάρα», γράφει μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός, κάνοντας λόγο για «απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα».

Στην δική ανακοίνωση, ο κ.Στουρνάρας μιλούσε «πρωτοφανή» προσπάθεια εκπροσώπου της εκτελεστικής εξουσίας να επηρεάσει τον τρόπο που ο ίδιος ασκεί τα καθήκοντά του, χαρακτηρίζοντας τις πρακτικές του Παύλου Πολάκη «βάναυση θεσμική εκτροπή».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε καλέσει τον κ. Στουρνάρα, απαιτώντας από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να ερευνήσει και άλλες περιπτώσεις δανείων, πέρα από τη δική του.

Υπενθυμίζεται πως ο Παύλος Πολάκης έλαβε δάνειο 100.000 ευρώ από την κρατική Attica Bank με υποθήκη το ήδη υποθηκευμένο για 300.000 ευρώ σπίτι του στα Σφακιά.

Το δάνειο δόθηκε από τη μη συστημική και χρεοκοπημένη τράπεζα με πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής (15 και 9 χρόνια για 70.000€ και 30.000€ αντίστοιχα) και αμφίβολες εγγυήσεις.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού στο Facebook

«ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ "ΦΙΛΙΚΑ "ΤΟΥ ΜΜΕ ,ενταύθα:
Επειδή από το πρωί παρακολουθώ μια δεύτερη στη σειρά απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, μετά το στήσιμο Πρώτου Θέματος- ΝΔ- Γιάννη Στουρνάρα, ότι δήθεν πήρα παράνομο δάνειο, τώρα ότι δήθεν καταγράφω κρυφά συνομιλίες και εκβιάζω τον κεντρικό τραπεζίτη, θέλω να ξεκαθαρίσω τα εξής:
Είναι αλήθεια ότι τηλεφώνησα στον κύριο Στουρνάρα.
Είναι αληθές το περιεχόμενο της συνομιλίας έτσι όπως μεταφέρθηκε χθες στην ιστοσελίδα Ντοκουμέντο.
Είναι απολύτως ψευδές ότι κατέγραψα την συνομιλία μας ή ότι απείλησα τον κο Στουρνάρα.
Ο κος Στουρνάρας καλό είναι να θυμάται την ανεξαρτησία του θεσμού που εκπροσωπεί και όταν στήνει σκευωρίες εναντίον μελών της κυβέρνησης και όχι μόνο όποτε τον βολεύει.
Επιχείρησε την σπίλωσή μου διατάζοντας έρευνα για το δάνειο που νομίμως έλαβα και έσπευσε αυτό να το διαρεύσει στα ΜΜΕ με επίσημη διαρροή της ΤτΕ.
Ακολούθως φρόντισε να διαρεύσει ότι ουδέν μεπτόν ευρέθη μόνο μόλις τελείωσαν τα δελτία των ειδήσεων.
Και σήμερα πετάει τη μπάλα στην εξέδρα διαδίδοντας ότι δήθεν εγώ τον ηχογραφούσα εν άγνοια του.
Αφού δε μπόρεσε να με πλήξει με το δάνειο, φροντίζει να επιχειρήσει να με πλήξει με ανόητες διαρροές περί δήθεν ηχογράφησης και εκβιασμών.
Για άλλη μια φορά ξεκαθαρίζω : Εγώ μιλάω καθαρά και ευθεως σε όλους. Δεν εκβιάζω. Ζητάω και διεκδικώ το δίκιο και το σωστό.
Και λέω ευθεως και ξανά στο κο Διοικητή : Αν έσπευσε να ελέγξει μόνο το δικό μου δάνειο και δεν θα πράξει το ίδιο και με τα δάνεια του κου Μητσοτακη, της κας Σπυρακη, του Άδωνη Γεωργιάδη, καθώς και το δάνειο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, θα αποδείξει ότι δεν ενεργεί ως ανεξάρτητος τραπεζίτης ως όφειλε αλλά ως στέλεχος ακόμη της κυβέρνησης Σαμαρά.
Και μάλιστα ως κάτι ακόμη χειρότερο : Ως διώκτης μου, μόνο και μόνο επειδή βγάζω στη φόρα τις παρανομίες του ΚΕΛΠΝΟ στις οποίες δυστυχως για αυτόν εμπλέκεται η σύζυγος του.
Με δυο λόγια ο κος Στουρνάρας χρησιμοποιεί την ΤτΕ ως όχημα σπίλωσης και δίωξης πολιτικών του αντιπάλων αλλά και ως ασπίδα απέναντι στις ανομίες της συζύγου του.
Αν λοιπόν για κάποιον οφείλουν να παρέμβουν οι δικαστικές αρχές δεν είναι για εμένα αλλά για τον κο Στουρνάρα.
Παύλος Πολάκης Αναπλ Υπ Υγειας .
Αθηνα 19/2/2019»

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Πάντως, όταν ακούω τον κ. Πολλάκη να μιλάει για "δολοφονία χαρακτήρα" σε βάρος του, μου προκύπτει γέλιο στα όρια της ευχαρίστησης.Γιατί, όταν ζητάει ηθική υποστήριξη ο "σας 'εχω"- ατρόμητος κ. Πολλάκης επειδή τον "δολοφονούν", είναι σαν τον οίκτο που προσπαθεί να εκμαιεύσει ένας κατά συρροή δολοφόνος για να μετριάσει την ποινή του.Που εύχομαι η ποινή να είναι αυστηρή - πολιτικά τουλάχιστον -, δηλαδή, στις επόμενες εκλογές να πάει στο πολύ ωραίο σπίτι του και αυτός μεν να περάσει εκεί το υπόλοιπο του βίου του και εμάς να ηρεμήσουν τα νεύρα μας.
Όταν ο τζάμπα μάγκας ανακαλύπτει ότι αυτό που κοκορεύεται ότι έκανε είναι παράνομο και θα περάσει από την Ευελπίδων, στρίβει διά του αρραβώνος και μετατρέπεται σε κότα λειράτη. Είπα χτες, ξελέω σήμερα. Σιγά τα ωά...Αυτόν τον "Κρητίκαρο" να τον "ευχαριστηθείς" εσύ, κύριε Κραουνάκη.Εμείς, οι υπόλοιπες λούγκρες, που μπορούμε να σταυρώσουμε γκόμενο, δεν θα πάρουμε. Σου τον χαρίζουμε.
Ότι οι Έλληνες 60 + που το λιγότερο βίωσαν την απριλιανή δικτατορία, θα έφθαναν να βίωναν ανάλογη διαστρεύλωση της πραγματικότητας και ολοκληρωτικές πρακτικές από κυβέρνηση Αριστεράς, ξεπερνάει κάθε φαντασία.Αλλά όταν δεν έχεις διδαχθεί την έννοια της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, είναι εύκολότερο μέσα στην πολιτική αμμορφωσιά σου, να συμπεριφέρεσαι σαν τον κ. Πολλάκη ή τον κ. Καρανίκα.και αυτό να το λες Επανάσταση - τι σύμπτωση που το ίδιο έλεγαν και οι Απριλιανοί !...Πληρώνουμε τελικά την - μεταπολιτευτικά - έλλειψη ουσιαστικής παιδείας, οπότε βρήκαν πεδίο "ξεβλαχιάματος" τα τζιμάνια ο Κωστόπουλος και η Μάνου (ο καθένας στον χώρο του προς τους υπόλοιπους, την πλέμπα) και πιάσαμε πάτο.