Σε δάνειο 100.000 ευρώ του Παύλου Πολάκη από την κρατική Attica Bank με υποθήκη το ήδη υποθηκευμένο για 300.000 ευρώ σπίτι του στα Σφακιά, αναφέρεται το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

 

«Ο Πολάκης έχει και την Αttica Bank» γράφει η εφημερίδα η οποία προσθέτει πως ενώ οι πολίτες δυσκολεύονται να πάρουν ακόμη και το πιο μικρό δάνειο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης εξασφάλισε πριν από λίγες ημέρες καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ από την Attica Bank.

 

Όπως αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», το δάνειο έτυχε ταχείας έγκρισης και εκταμίευσης ενώ δόθηκε σπαστό σε δύο τμήματα, 70.000 και 30.000 ευρώ.

 

Το ρεπορτάζ της κυριακάτικης εφημερίδας υπογραμμίζει μάλιστα ότι το δάνειο δόθηκε από την -μη συστημική αλλά και χρεοκοπημένη- τράπεζα με πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής (15 και 9 χρόνια αντίστοιχα) και αμφίβολες εγγυήσεις.

 

Αναφέρει επίσης πως ο Πολάκης έβαλε δεύτερη υποθήκη το σπίτι του στα Σφακιά, για το οποίο έχει πάρει ήδη στεγαστικό δάνειο ύψους 300.000 ευρώ.

 

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το ύψος του καταναλωτικού δανείου θεωρείται σχεδόν εξωπραγματικό καθώς δεν δίνονταν ούτε σε εποχές πριν από την κρίση.

 

Υπενθυμίζει δε πως προχθές ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις σε τραπεζικά στελέχη για καταχρηστικά δάνεια που χορηγήθηκαν από την Attica σε πελάτες που δεν πληρούσαν τα εχέγγυα, με αποτέλεσμα να κατηγορούνται ότι ζημίωσαν την εν λόγω τράπεζα και τους μετόχους της. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr