Βουλή: Καβγάς Παπακώστα- Βούλτεψη με αναφορές σε «δηλωσίες» και «τσακωμούς για τη μπουγάδα»

Βουλή: Καβγάς Παπακώστα- Βούλτεψη με αναφορές σε «δηλωσίες» και «τσακωμούς για τη μπουγάδα» Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Άγριος καβγάς στη βουλή ανάμεσα στη Σοφία Βούλτεψη και την Κατερίνα Παπακώστα, ενώ κάποια στιγμή παρενέβη και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη. 

H σύγκρουση ξεκίνησε όταν η Σοφία Βούλτεψη χαρακτήρισε «δηλωσίες» τους έξι βουλευτές που έστειλαν επιστολή προς τον πρόεδρο της βουλής στην οποία ανέφεραν πως στηρίζουν την κυβέρνηση. 

«Έχετε εξασφαλίσει μια πλειοψηφία με βουλευτές δηλωσίες που έκαναν δήλωση νομιμοφροσύνης. Ψήφισαν γα την Μακεδονία αλλά το πρόβλημα του δηλωσία είναι η πρώτη δήλωση. Μετά υπογράφει ό,τι του φέρουν», είπε η κυρία Βούλτεψη προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Βούλτεψη τότε συνέχισε: «Ναι, δηλωσίες διότι έκαναν δήλωση πανομοιότυπη όπως με άλλες εποχές. Τελείωσε τι να συζητάμε. Από εδώ και πέρα μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε. Κάνατε δήλωση ότι θα ψηφίζετε ό,τι σας φέρνει ο Τσίπρας». 

 Η  υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα ζήτησε το λόγο μετά την ομιλία της κ. Βούλτεψη. 

«Δεν μιλώ με τρόπο "τσακώνομαι για την μπουγάδα", εγώ ομιλώ θεσμικά» είπε η κυρία Παπακώστα. «Η προλαλήλασα συνάδελφος» συνέχισε η Κατερίνα Παπακώστα χωρίς να αναφέρει το όνομα της Σοφίας Βούλτεψη «έκανε το ολίσθημα να αποκαλέσει δηλωσίες βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου ούσα κόρη αντιστασιακού και ήρθε να το απευθύνει ως ύβρη -ούσα κόρη αντιστασιακού».

Σε υποστήριξη της κυρίας Παπακώστα έσπευσε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη. «Ακούμε για δηλωσίες, ρετάλια και κουρελούδες. Όλη αυτή η φρασεολογία δηλητηριάζει και γεμίζει τοξικότητα το ναό Δημοκρατίας και απαξιώνει το πολιτικό σύστημα. Γνωρίζετε ποιοι αποσπούν πολιτική υπεραξία. Η βουλή απαρτίζεται από βουλευτές και το σύνταγμα είναι σαφές. Κάθε βουλευτής αποφασίζει κατά συνείδηση» είπε.

Η κυρία Βούλτεψη πήρε μετά ξανά τον λόγο και επέμεινε στη δήλωση της. 

«Δεν μπορεί να με ανακαλεί στην τάξη ούτε η Βάκη ούτε η Παπακώστα. Η Βάκη μας έλεγε μνημονιακούς πραξικοπηματίες. Είστε οι πιο ανίκανοι να μας κάνετε υποδείξεις. Εγώ δεν αναφέρθηκα στο όνομα της Παπακώστα. Είπα ότι όποιος κάνει δήλωση είναι δηλωσίας. Η Παπακώστα έκανε δήλωση εμείς δεν κάναμε. Θα μιλώ για τα εθνικά και για το Σϋνταγμα και για ότι θέλω και δεν δίνω λογαριασμό σε κανένα. Λογαριασμό δίνω στον λαό. Όχι σε εσάς που τρομάζετε που θα λογοδοτήσετε για την Μακεδονία και Θράκη». 

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
"Κάθε βουλευτής αποφασίζει κατά συνείδηση"Το χαρτι που υπεγραψαν οι 6 προθυμοι τις προηγουμενες μερες το πηρε χαμπαρι αραγε; Η συνειδηση που πηγε οταν εκ των προτέρων δηλωνουν οτι θα ψηφισουν οτι φερει ο ΣΥΡΙΖΑ;