Απεργία την Πρωτομαγιά

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας εκβιάζεται από τον Καμμένο - Ένοχα μυστικά

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας εκβιάζεται από τον Καμμένο - Ένοχα μυστικά Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε, σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας πως ο πρωθυπουργός εκβιάζεται από τον πρώην κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο. 

Μιλώντας στη Λαμία, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε ότι «ποτέ άλλοτε η ελληνική πολιτική δεν είχε πέσει τόσο χαμηλά όσο σήμερα».

«Μία κυβέρνηση μειοψηφίας δανείζεται βουλευτές κατά περίπτωση και νομοσχέδιο (...) ψάχνει δεκανίκια για να περάσει μερικές ακόμη εβδομάδες στην εξουσία», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, εκτιμώντας πως «τα κυβερνητικά χαρτοφυλάκια γίνονται αντικείμενο συναλλαγής».

«Βουλευτές σε τιμή ευκαιρίας»

 

«Η συμπολίτευση έχει σηκώσει σημαία ευκαιρίας – κι αυτός είναι ο πιο ήπιος τρόπος να περιγραφεί η κατάσταση. Γιατί θα μπορούσε να γίνει λόγος και για βουλευτές σε τιμές ευκαιρίας. Ο "αναντικατάστατος σύμμαχος" κ. Καμμένος – γιατί έτσι τον αποκαλούσε πριν λίγο καιρό ο κ.Τσίπρας – εκβιάζει πια δημόσια τον πρωθυπουργό».

«Τι και γιατί φοβούνται τόσο πολύ; Πόσο αποτιμάται η σιωπή του κ.Καμμένου για τα ένοχα μυστικά που τον ενώνουν με τον πρωθυπουργό;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Όλα μπροστά μας είναι. Ο κ.Τσίπρας είναι πια ένας δημοσίως εκβιαζόμενος πρωθυπουργός. Και όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαστής δεν σταματά ποτέ ό,τι κι αν πάρει. Όπως όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός δεν μπορεί να υπηρετήσει το αξίωμά του και αποτελεί απειλή για τη χώρα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. .

«Προκαλεί θλίψη ο Βούτσης»

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστρεψε τα πυρά του και κατά του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση. 

«Στη "μελαγχολική μας Δημοκρατία", ο Πρόεδρος της Βουλής προκαλεί θλίψη γιατί, αντί να ασκεί με στοιχειώδη αξιοπιστία τα καθήκοντά του, κοιτάει με ποια κλωστή θα μπαλώσει τα ρετάλια με τα οποία είναι φτιαγμένη μία κυβέρνηση "κουρελού"».

Για τη στάση του Τσίπρα απέναντι στους διαδηλωτές

«Αυτοί που διαλαλούσαν το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, αποδείχτηκαν μια κυνική ομάδα που κατέκτησε την εξουσία με ψέματα και προσπαθεί να τη διατηρήσει πάση θυσία και ευτελίζοντας κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας».

«Δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στην Ελλάδα όσα παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα. Δεν έχει υπάρξει Πρωθυπουργός που να προσβάλλει διαδηλωτές – παραβιάζοντας ανοιχτά και δημόσια το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Ούτε έχει υπάρξει ποτέ κυβερνητικό στέλεχος με το ύφος και το ήθος του κ.Πολάκη», είπε ο κ. Μητσοτάκης. 

Εθνικά επιζήμια η Συμφωνία των Πρεσπών

Αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι είναι «εθνικά επιζήμια καθώς ανοίγει πληγές αλυτρωτισμού».

«Είναι προφανές ότι η συνθήκη προσφέρει στην πράξη ταυτότητα και γλώσσα σε έναν λαό ο οποίος θα αποκαλείται -μόνον αυτός - "μακεδονικός" και καθορίζει ένα κράτος που θα κατοικείται - μόνον αυτό - από "Μακεδόνες". Ακόμη κι ο τυπικός όρος «Βόρεια Μακεδονία» θα εκπέσει αφού πουθενά δεν υπάρχει αναφορά έστω σε "βορειομακεδονικό" λαό και έστω σε "βορειομακεδονική" γλώσσα και πολιτισμό», εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας είπε "ναι" εκεί όπου όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις είπαν "όχι". Αρνήθηκε την εθνική γραμμή. Και - δεν ξέρω με τι ανταλλάγματα - παρέδωσε το ισχυρότερο διπλωματικό όπλο της χώρας, δηλαδή την έγκριση για είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πολιτική
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM