Η Χρυσοβελώνη δήλωσε πως η βία κατά των γυναικών συνδέεται με την νεοφιλέλευθερη πολιτική

Η Χρυσοβελώνη δήλωσε πως η βία κατά των γυναικών συνδέεται με την νεοφιλέλευθερη πολιτική Facebook Twitter
9

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση τη υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη, ότι η «έμφυλη βία και ειδικότερα η βία κατά των γυναικών και των παιδιών τους δεν είναι ασύνδετη με τη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική».

Η δήλωση έγινε σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες για τη βία κατά των γυναικών.

Συγκεκριμένα, στην παρέμβασή της, η κ. Χρυσοβελώνη σημείωσε ότι «η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών αποτελεί σημαντική συνιστώσα του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων και μάλιστα σε καιρούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης αναδεικνύεται θέμα μείζονος σημασίας, καθώς αποτελεί τροχοπέδη για την προώθηση των γυναικών στην αγορά εργασίας και την εξέλιξή τους σε όλους τους τομείς της επαγγελματικής ζωής».

«Στην Ελλάδα, η οικονομική κρίση που ακολουθήθηκε από μία βαθιά κοινωνική κρίση, και παράλληλα η διαχείριση του ζητήματος του προσφυγικού πληθυσμού, δημιούργησε ένα κλίμα εχθρικό προς τα θέματα ισότητας φύλων υπό την έννοια ότι θεωρηθήκαν ζητήματα μειωμένης σημασίας", ανέφερε η ίδια προσθέτοντας ότι στην Ελλάδα "κληθήκαμε περισσότερο να αντιμετωπίσουμε ζητήματα βίας έναντι γυναικών λόγω οικονομικής και προσφυγικής κρίσης».

Σχολιάζοντας την εκδήλωση, η υφυπουργός Εσωτερικών δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «αποτελεί καλή είδηση ότι οι συζητήσεις για την αντιμετώπισή της έμφυλης βίας απασχολεί ξανά τα κορυφαία όργανα της ΕΕ».

«Η έμφυλη βία και ειδικότερα η βία κατά των γυναικών και των παιδιών τους είναι ένα φαινόμενο που εντάθηκε στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Συνεπώς, δεν είναι ασύνδετη με τη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική που προκρίθηκε και επέφερε περικοπές στην κοινωνική πολιτική, αλλά και με το προσφυγικό πρόβλημα" τόνισε η ίδια, προσθέτοντας ότι "η ελληνική κυβέρνηση κατόρθωσε να βγάλει από την σκληρή επιτήρηση την Ελλάδα, κράτησε την κοινωνία τα τελευταία δύσκολα χρόνια και εφάρμοσε πολιτικές για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας».

Καταλήγοντας, προανήγγειλε πως τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή το πρώτο - μετά από πολλά χρόνια - νομοσχέδιο για την ισότητα των φύλων και την αντιμετώπιση της βίας. «Η Ελλάδα μας συνεπώς, αποτελεί παράδειγμα χώρας για τα ζητήματα αυτά στην Ευρώπη, παρά τα προβλήματα της. Γι, αυτό και απαιτούμε συλλογική ευρωπαϊκή πολιτική για την υποστήριξη των γυναικών θυμάτων βίας των προσφυγικών πληθυσμών», υπογράμμισε η ίδια.

Συνεργάτης της υφυπουργού δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι οι εν λόγω απόψεις δεν είναι δικές της διαπιστώσεις αλλά δύο ευρωπαϊκών συνεδρίων, που έγιναν υπό την επίβλεψη της ευρωπαϊκής επιτροπής.

Πολιτική
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Εχμ άμα στοιβαζεις τους προσφυγομεταναστες στη Μόρια και την Ειδομενη αφήνοντας τους εκθετους σε εγκληματίες που εσύ ο ίδιος έχεις αποφυλακισει με τον επαισχυντο και αμαρτωλο νόμο Παρασκευοπουλου, ε, όπως και να το κάνουμε είναι βέβαιο ότι στήνεις το σκηνικό για βία! Το θράσος αυτής της γυναίκας περισσεύει.
τωρα σοβαρα μιλας;;; μια εμετικη γελοιοτητα παραμενει εμετικη γελοιοτητα ακομα και αν γαρνιριζεται με δεκαδες κοινοτυπες εκφρασεις. στην συγκεκριμενη περιπτωση ο τιτλος ειναι ακριβεστατος για τον πρεσβη βενεζουελας και την βια που εξασκησε φταει ο νεοφιλελευθερισμος ε; Αλλα βλεπεις δεν εχουν ολη την εξουσια, αν την ειχαν τοτε θα εβρισε θυματα που απλα δεν θα ειχαν επιλογη περα απο την επιβιωση τους. Μπεριες.
Κοίτα την Ιταλία, την Ουγγαρία, το ΗΒ, τις ΗΠΑ. Κοτζάμ Γαλλία είχε Πρόεδρο τον βαψομαλλιά που τον έσερνε το τσουτσούνι του σαν σχολιαρόπαιδο.Ζούμε σε decadent εποχές.
Η φιλελεύθερη οικονομική πολιτική φταίει φταίει για την έμφυλη βία. Η (ακρο)δεξιά κοινωνική πολιτική που πρεσβεύει το κόμμα της, από την άλλη, είναι παντελώς άσχετη με το θέμα...Όποιος δέρνει τη γυναίκα του επειδή έμεινε άνεργος, ή επειδή έμεινε εκείνη άνεργη, θα την έδερνε και με αφορμή οποιοδήποτε σοβαρό (ή μη) πρόβλημα μη οικονομικής φύσης που θα προέκυπτε στη ζωή τους. Η οικονομική εξαθλίωση αποτελεί πρόβλημα από μόνη της, αλλά δεν ωθεί στη βία ένα άνθρωπο με σεβασμό και αξίες, που σέβετο την/τον σύντροφό του. Οδηγεί στο άγχος ή στην απελπισία, ναι, αλλά η απελπισία δεν εκφράζεται με βία αν δεν έχεις τη βία μέσα σου, λόγω προτύπων που σου περάστηκαν πολύ πριν το ξέσπασμα της κρίσης.
Στις νεοφιλελευθερες χωρες Ολλανδια, Ιρλανδια και τις φιλελευθερες Σουηδια και ΦΙλανδια (οχι δεν ειναι σοσιαλιστικες - σε σχεση με Ελλαδα ειναι νεοφιλελε) η βια κατα των γυναικων καταδικαζεται χωρις αστερισκους. Εδω αν τη βια την ασκει ο πρεσβης Βενεζουελας, ή ομαδα ειδικων συμφεροντων προσκειμενη σε Σανελ (ναι σε αυτον που πεταξε απο το γκρεμο τη κοπελα Κερκυρα και μετα σκοτωσε και βιασε την αλλη κοπελα Γερμανια αναφερομαι) τοτε δεν υπαρχει βια.Εμετος.