Σε σχέδιο αποστασίας αποδίδει τη διαφαινόμενη κίνηση ανεξαρτητοποίησης βουλευτών της Ένωσης Κεντρώων ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης.

 

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ANT1, με αφορμή τη δήλωση του Αριστείδη Φωκά ότι πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθεί και τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Γιάννη Σαρίδη από την κοινοβουλευτική ομάδα, ο Βασίλης Λεβέντης κατήγγειλε σχέδιο αποστασίας που εξυφαίνεται σε βάρος της Ένωσης Κεντρώων.

 

«Σχέδιο ανωμαλίας είναι σε εξέλιξη» δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης, υπογραμμίζοντας παράλληλα: «Εγώ θα κάνω το παν να κρατηθεί η (κοινοβουλευτική) ομάδα» και «αφήνω την Ένωση Κεντρώων στα χεριά του λαού και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης, που της έδωσε 7%».

 

 

Συμπλήρωσε πως «είναι το μόνο κόμμα που παρουσιάζει στις δημοσκοπήσεις κάποια αντοχή» και σε αυτό απέδωσε το ότι «άρχισε να φεύγει ένας-ένας, διότι πιστεύω είναι κύμα αποστασίας», ενώ σημείωσε πως «εγώ δεν έβαλα ανθρώπους με ιστορία».

 

 

Ερωτηθείς γιατί συμβαίνει αυτό, ο κ. Λεβέντης απάντησε ότι «ο χώρος του Κέντρου είναι η πολύφερνη νύφη».

 

Υπό διάλυση η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων

 

Εξελίξεις αναμένονται τις προσεχείς ημέρες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων, η οποία όπως όλα δείχνουν οδηγείται σε διάλυση.

 

Συγκεκριμένα, αν ο Αριστείδης Φωκάς κάνει πράξη την προαναγγελία της ανεξαρτητοποίησής του και καταθέσει τη σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, τότε η ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων θα μείνει με 5 βουλευτές.

 

Ωστόσο, εκτός κόμματος φαίνεται ότι οδεύει και ο Γιάννης Σαρίδης. Σε αυτήν την περίπτωση, η ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων θα μείνει με τέσσερις βουλευτές: Βασίλη Λεβέντη, Μάριο Γεωργιάδη, Δημήτρη Καβαδέλλα και Αναστάσιο Μεγαλομύστακα.

 

Αυτό σημαίνει ότι η ΚΟ του κόμματος θα πέσει κάτω από το πλαφόν των 5 βουλευτών που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής για να νοείται Κοινοβουλευτική Ομάδα κόμματος.

 

Σήμερα έγινε μια ταραχώδης συνεδρίαση της ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων, από την οποία αποχώρησαν οι κ.κ. Φωκάς και Σαρίδης.

 

Ο κ. Φωκάς μετά τη συνεδρίαση δήλωσε στο Βεργίνα TV ότι πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθεί και θα το ανακοινώσει αύριο.

 

Με τη λιτή αλλά κατηγορηματική δήλωση «εγώ δεν ζητάω συγγνώμη» αποχώρησε και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γ. Σαρίδης, ο οποίος προϊδεάζει για αποχώρηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα καθώς δεν φαίνεται να εκτονώνεται η ένταση που έχει προκύψει στο εσωτερικό του κόμματος. Μάλιστα, ο ίδιος σήμερα αρνήθηκε να παραδώσει την βουλευτική έδρα όπως του ζητήθηκε.

 

Σημειώνεται πως η ένταση δημιουργήθηκε μετά τις διαμαρτυρίες του ετέρου βουλευτή Δ. Καβαδέλλα γιατί του ζητήθηκε να πληρώσει εισιτήριο εισόδου στην ΔΕΘ, και τις επικρίσεις Σαρίδη σε βάρους του βουλευτή για τη στάση αυτή.