Μία σφοδρή, εσωτερική σύγκρουση έχει ξεσπάσει στο Ποτάμι, με αρκετά στελέχη να επιτίθενται στον βουλευτή του κόμματος Γρηγόρη Ψαριανό, για τα σχόλιά του σχετικά με τη μελλοντική πορεία του κόμματος. 

 

Ο κ. Ψαριανός άφησε στο Twitter σαφείς αιχμές για τη στρατηγική του Σταύρου Θεοδωράκη, δύο μόλις εβδομάδες μετά την αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής.


«ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ έχει ένα σοβαρό πρόβλημα στρατηγικής. Ο κόσμος που το εγκατέλειψε έφυγε προς την κατεύθυνση που κοιτάζει και η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν απομείνει. Ενώ ο επικεφαλής και ένα μικρό τμήμα της ηγετικής ομάδας κοιτάζουν ή/και κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση».

 


Στον Γρηγόρη Ψαριανό απάντησε, λίγες ώρες αργότερα (επίσης μέσω Twitter) ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, παραπέμποντάς τον στο συνέδριο του Οκτωβρίου και κάνοντας λόγο και για «έναν τρίτο δρόμο, χωρίς ετεροπροσδιορισμούς».


Το μεσημέρι ο κ. Ψαριανός απάντησε με νέα ανάρτηση του στο Twitter: «Γιώργο μου, ας αφήσουμε τις σοφιστείες. Το σχέδιο είναι "προσέγγιση και διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ". Αυτό το σχέδιο, αν το βλέπω καθαρά, έμενα ΔΕΝ με περιλαμβάνει.
Δεν συνεργάζομαι με αυτούς που κήρυξαν τον ΔΙΧΑΣΜΟ και τώρα ζητούν συναίνεση. Με τους θαυμαστές του Μαδούρο».


Ο κ. Μαυρωτάς του απάντησε πως δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο από το κόμμα: «Δεν βλέπω τέτοιο σχέδιο για το Ποτάμι και το έχουμε πει σε όλους τους τόνους».


«Αν έχεις μοναδική σου έγνοια να εξασφαλίσεις την επόμενη βουλευτική σου έδρα δεξιά (ή αριστερά), τότε χάνεις τον ύπνο σου. Και στις 4.45 το ξημέρωμα τουιτάρεις τέρατα για να δικαιολογήσεις τις επιλογές σου. Εκτός αν είναι οι Ερινύες που δε σε αφήνουν να κοιμηθείς, Γρηγόρη» ανέφερε το στέλεχος του κόμματος, Γιώργος Γκαρής.

 

Από την πλευρά της, η Ολυμπία Αναστασοπούλου, τόνισε: «Στο βήμα της ΜΕΣΥΑ μόλις 17 μέρες πριν, επικρότησε την αυτόνομη πορεία για το Ποτάμι. Σήμερα αξημέρωτα παρέχει απλόχερα δεξιά διαπιστευτήρια κι εύλογα σκέφτεται κάποιος τι μεσολάβησε. Ας είχε τουλάχιστον θάρρος να προτείνει στα στελέχη από όλη την Ελλάδα να γείρουμε όλοι δεξιά».

 

«Είπαμε ότι θα πάμε κόντρα στο ρεύμα, αλλά όχι και σε αυτά που λέγαμε», σχολίασε εκ νέου το μεσημέρι ο Γρηγόρης Ψαριανός.