Κοντονής: Οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί θα αφεθούν ελεύθεροι τον Μάιο

Κοντονής: Οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί θα αφεθούν ελεύθεροι τον Μάιο Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Το 18μηνο για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς παρέρχεται μέσα στον Μάιο και τότε θα αφεθούν ελεύθεροι, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

«Δεν υπάρχει κάποιος λόγος που να εμποδίζει την διαδικασία απελευθέρωσής τους με την παρέλευση του 18μηνου», σημείωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7.

Όπως είπε, «δεν υπήρξε προσφυγή της τουρκικής πλευράς στην ελληνική Δικαιοσύνη με το αίτημα να δικαστούν εδώ, στην Ελλάδα, για τα αδικήματα που προβλέπονται από τον ποινικό κώδικα». Σε ερώτηση αν προλαβαίνει η Τουρκία να κάνει κάποια παρέμβαση μέσω δικαστικής οδού, ο υπουργός τόνισε πως είναι θέμα «δικαστικών διαδικασιών» και δεν μπορεί να γνωρίζει ο ίδιος.

Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα για τη φύλαξή τους μετά την απελευθέρωση, όμως ανέφερε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κίνδυνος για κάποιον, όπως συνέβη με τις απαγωγές των φερόμενων ως στελεχών του δικτύου Γκιουλέν στο Κόσοβο, προσθέτοντας ότι ανησυχούν αυτοί «οι οποίοι παρέδωσαν τον Οτσαλάν».

Αναφορικά με τη διάταξη για τους προς έκδοση καταδικασθέντες, είπε ότι δεν παρατείνεται η κράτηση πέρα από το 18μηνο, αλλά δεν δίνονται οι γνωστές ολιγοήμερες άδειες σε καταδικασθέντες από ελληνικό ποινικό δικαστήριο, εάν έχει ζητηθεί και αποφασιστεί η έκδοσή τους.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM