Κρίσιμες συναντήσεις Κοτζιά σήμερα στα Σκόπια

Κρίσιμες συναντήσεις Κοτζιά σήμερα στα Σκόπια Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Η συνάντηση με τον ομόλογό του Νικόλα Ντιμιτρόφ θα σημάνει την έναρξη του μαραθωνίου των επαφών που θα έχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στα Σκόπια.

Η κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ και οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών που θα ακολουθήσουν θα διαρκέσουν ένα δίωρο πριν από την ενημέρωση των Ελλήνων και δημοσιογράφων της ΠΓΔΜ σε κοινή συνέντευξη Τύπου του κ. Κοτζιά και του κ. Ντιμιτρόφ αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ονοματολογικό.

Στη συνέχεια ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στην Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, όπου θα έχει συνάντηση τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και αρμόδιο για τις σχέσεις με την Ε.Ε., Μπουγιάρ Οσμάνι και αργότερα στο κυβερνητικό μέγαρο, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ.

Στη 1:00 το μεσημέρι ο κ. Κοτζιάς και η ελληνική αντιπροσωπεία θα παρευρεθούν στη δεξίωση του Ελληνικού Γραφείου Συνδέσμου Σκοπίων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Θα ακολουθήσουν, από τις 15:30 και έπειτα, οι συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί στο κοινοβούλιο των Σκοπίων με τον πρόεδρο της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι και τον πρόεδρο του αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, ενώ λίγο μετά τις 17:00 στα γραφεία του VMRO αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM
Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

«Η Ελλάδα έχει ήδη κινητοποιήσει και της Ένοπλες Δυνάμεις έτσι ώστε να υπάρχει μια αποστολή επιτήρησης των λιβυκών αρχών έξω από τα χωρικά ύδατα» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Πολιτική / Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το μνημόνιο «παράνομο, ανυπόστατο και απαράδεκτο», τονίζοντας ότι «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα»
LIFO NEWSROOM