Βούτσης: Εξετάζεται η αποβολή της Χρυσής Αυγής από τις συνεδριάσεις μετά το επεισόδιο με τον Λαγό

Βούτσης: Εξετάζεται η αποβολή της Χρυσής Αυγής από τις συνεδριάσεις μετά το επεισόδιο με τον Λαγό Facebook Twitter
SOOC
0

«Αν αυτά συμβαίνουν στη Βουλή, φανταστείτε τι συμβαίνει στην κοινωνία και τι θα συμβεί αν εμείς δεν στείλουμε το μήνυμα ότι δεν ανεχθούμε τέτοια φαινόμενα», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης για το σοβαρό επεισόδιο με τον χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγό.

 

Ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε ακόμη ότι θα εξετασθεί η εφαρμογή του μέτρου της αποβολής της ΚΟ της Χρυσής Αυγής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από τις συνεδριάσεις.

«Αυτό το μίσος με χαρακτηριστικές εκφορές για προδότες και κρεμάλες, δείχνουν στρατηγική έντασης. Αυτή η στρατηγική, για να αποδυναμωθεί δεν θα πρέπει απλώς να περιθωριοποιηθεί και να αποκλειστεί θα πρέπει να καταγγελθεί με όλους του τόνους και όλη την δύναμη από όλο το πολιτικό σύστημα του συνταγματικού τόξου.

Χωρίς συμψηφισμούς και χωρίς τακτικισμούς, οι οποίοι έδειξαν και στην Ευρώπη και στη χώρα μας πού οδηγούν, όταν το αυγό του φιδιού, συνεχώς -με την ατζέντα την οποία αναδεικνύεις και παράγεις- το ζεσταίνεις και του διαμορφώνεις την υπόσταση μιας μεγάλης επικινδυνότητας μέσα στη χώρα» ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Βουλής.

«Οι αναφορές αυτές, φαίνεται ότι αποτελούν συνέχιση μιας στρατηγικής έντασης, επίθεσης, διχασμού, μισαλλοδοξίας και επικινδυνότητας στις διεθνείς σχέσεις της χώρας, τις οποίες δυναμιτίζουν με τις δηλώσεις τους, έτσι ώστε να δημιουργούν τα αντισώματα και να ανατροφοδοτείται μία ένταση με τις πιο ακραίες δυνάμεις γκρίζων και άλλων πολύχρωμων λύκων στη γείτονα χώρα, αυτά όλα θα πρέπει να αποκαλυφθούν, να στηλιτευτούν, να απομονωθούν και να κολασθούν με τον πιο αυστηρό τρόπο από τον Κανονισμό της Βουλής, αλλά και στον δημόσιο λόγο», ανέφερε επίσης ο πρόεδρος της Βουλής.

Συνέχισε, λέγοντας πως «αυτό πρέπει να μας συνέχει όλους ως καθήκον. Εάν δεν το κάνουμε εμείς εδώ δεν μπορεί να το κάνει κανείς άλλος, είτε σε απομονωμένες δικαστικές αίθουσες της περιφέρειας, είτε σε κωμοπόλεις και δήμους, είτε σε δρόμους όταν υπάρχουν αυτά τα χαρακτηριστικά κι αυτές οι νοοτροπίες».

Και δεύτερο επεισόδιο με βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Βουλής, αποκάλυψε ένα ακόμη επεισόδιο που διαδραματίστηκε προ ολίγων ωρών, όταν η σύζυγος στελέχους της ΧΑ, μέσα στην Βουλή, παίρνοντας τα παιδιά της από τον παιδικό σταθμό, εξύβρισε κατά τον χειρότερο τρόπο, και με απίστευτες ύβρεις, παρόντων πολλών ανθρώπων, τον βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Βούτσης, το επεισόδιο αυτό, δεν έγινε γνωστό, «η Δημοκρατία λειτουργεί με τρόπο παιδαγωγικό, αποτρεπτικό και ανεκτικό αλλά ταυτοχρόνως και αυστηρό», δεδομένου ότι η κυρία αναγνώρισε την ευθύνη της και ζήτησε συγγνώμη ενώ ο ίδιος ο κ. Ζεϊμπέκ αποδέχθηκε τη συγγνώμη της.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM