Μέσω του βρετανικού Ιndependent αυτή τη φορά, ο Φώτης Κουβέλης διαμηνύει στον Αντώνη Σαμαρά ότι δεν υποχωρεί στα εργασιακά. «Η Δημοκρατική Αριστερά δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να αποδεχθεί τις σκληρές μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά που ζητά η τρόικα», αναφέρει στην εφημερίδα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ λέγοντας ότι έχει συμφωνήσει σε σκληρά δημοσιονομικά μέτρα αλλά τα εργασιακά, «αυτή τη στιγμή», δεν μπορούν να υπερψηφιστούν.

 

Ζητά δε, οι μεταρρυθμίσεις τα εργασιακά να κατατεθούν σε ξεχωριστό νομοσχέδιο ώστε να τις καταψηφίσει και να υπερψηφίσει τ5ο πακέτο των δημοσιονομικών περικοπών. Ο κ. Στουρνάρας έχει πάντως ξεκαθαρίσει ότι δημοσιονομικά και εργασιακά θα πάνε «πακέτο» στη βουλή.

 

«Η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα δεν μπορούν να στηριχθούν στην αποδυνάμωση του εργαζόμενου» τονίζει ο κ. Κουβέλης και τονίζει ότι "το αν θα έρθουν επενδύσεις  ή όχι στην Ελλάδα, δεν εξαρτάται μόνο από το κόστος του εργατικού δυναμικού, αλλά κυρίως για τη δημιουργία ενός κλίματος χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες, χωρίς γραφειοκρατία και με ξεκάθαρο φορολογικό σύστημα. Αυτά είναι τα στοιχεία που μπορούν να προσελκύσουν ξένες επενδύσεις. "

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr