Κλονισμένη βγήκε η συγκυβέρνηση από τη χθεσινή ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις καθώς το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε αλλά υπήρξαν πολλές διαφοροποιήσεις. Τελικά, ένα άρθρο δεν πέρασε, ενώ η τροπολογία για την ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ επίσης απορρίφθηκε.

 

Με δεδομένο ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει και με το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται με διαλυμένη σχεδόν την Κ.Ο. είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς ποια θα είναι η τύχη του πακέτου των μέτρων, όταν έρθει η ώρα της ψήφισης τους στη βουλή.

 

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ είναι ότι αμέσως μετά την ψηφοφορία στη βουλή, όπου αρκετοί βουλευτές διαφοροποιήθηκαν από τη γραμμή της υπερψήφισης, ο κ. Βενιζέλος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για να στείλει το μήνυμα «ή ψηφίζετε ή φεύγετε». Παρόλα αυτά, δεν φάνηκε να μπορεί να επιβάλλει την τάξη καθώς υπήρξαν βουλευτές όπως ο Σκανδαλίδης και η Τζάκρη που αντέδρασαν στο τελεσίγραφο ενώ ο Μιχάλης Κασσής δήλωσε ότι ανεξαρτητοποιείται. Τουλάχιστον 5 βουλευτές δήλωσαν ξεκάθαρα ότι σκέφονται να μην ψηφίσουν τα μέτρα.

 

Εν όψει της ψήφισης του πακέτου και με δεδομένη την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει τα εργασιακά Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έχουν 160 βουλευτές. Όμως καθώς αρκετοί εκφράζουν αντιρρήσεις είναι άγνωστο τελικά τι θα γίνει την ημέρα της ψηφοφορίας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr