Update 16.39:Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από την ανακοίνωση της αστυνομίας, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είπαν, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, πως  η απόφαση για απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα ισχύσει για τα ήδη προγραμματισμένα συλλαλητήρια αύριο σε Σύνταγμα και Ομόνοια. Είχαν ήδη αντιδράσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ανακοινώνοντας ότι θα πραγματοποιήσουν κανονικά τα προγραμματισμένα συλαλλητήρια.

 

Ρολά θα κατεβάσουν την Τρίτη στις 10 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Κατεχάκη, Αμπελόκηποι, και Μέγαρο Μουσικής μετά από εντολή της αστυνομίας.

 

Στην ανακοίνωση αντέδρασε και το ΠΑΣΟΚ: «Η σχεδόν γενική και απόλυτη απαγόρευση των συγκεντρώσεων αύριο, λόγω της επίσκεψης της κυρίας Μέρκελ, δεν μας βρίσκει σύμφωνους.»


 

 

Με μια πρωτοφανή για περιόδους δημοκρατικής διακυβέρνησης κίνηση, η κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει τις αυριανές διαδηλώσεις με λεξιλόγιο μάλιστα που θυμίζει άλλες εποχές. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της η αστυνομία επισημαίνει ότι απαγορεύονται οι δημόσιες και ομαδικές συναθροίσεις από τις 9 το πρωί ως τις 10 το βράδυ στην Αθήνα! Αρχικά οι σκέψεις ήταν να υπάρξει, εν όψει της άφιξης Μέρκελ, μια ζώνη ασφαλείας, γύρω από την οποία θα μπορούσαν να διαδηλώσουν οι πολίτες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η απαγόρευση ισχύει «για λόγους δημόσιας ασφάλειας" και «μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας.»

 

Παρότι η απαγόρευση θα ισχύσει στην περιοχή «της Πόλεως των Αθηνών», σε αυτή εντάσσεται και η Αττική Οδός!.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

«Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 ώρα της Τρίτης 09 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 22.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους:

 

Β. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών».

 

-----

 

 

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Επιτρέπει το Σύνταγμα την απαγόρευση των υπαίθριων συναθροίσεων (ή ζούμε σε Χούντα;)

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr