Αποχώρησε ο Ραγκούσης από το ΠΑΣΟΚ, λόγω λίστας

Αποχώρησε ο Ραγκούσης από το ΠΑΣΟΚ, λόγω λίστας Facebook Twitter
9

Την απόφασή του να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

Το ποτήρι ξεχείλισε, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης και κάνει λόγο για «πολιτικά ανήθικο και κοινωνικά εξοργιστικά άδικο ότι έχει επιβεβαιωθεί σχετικά με την περιβόητη πια "λίστα Λαγκάρντ». Σημειώνει δε ότι στο ΠΑΣΟΚ «έχουν επικρατήσει πλήρως οι αντιλήψεις και οι πρακτικές του πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης.»

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του πρώην υπουργού:

«Ως μέλος κυβερνήσεων που κατ’ επανάληψη βρέθηκα προ τετελεσμένων γεγονότων και υποχρεώθηκα να εγκρίνω περικοπές μισθών και συντάξεων προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει όρθια ,θεωρώ πολιτικά ανήθικο και κοινωνικά εξοργιστικά άδικο ότι έχει επιβεβαιωθεί σχετικά με την περιβόητη πια "λίστα Λαγκάρντ". Λίστα που αφορά στον πυρήνα της ,την αποφασιστικότητα ή μη να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή με την ίδια αυστηρότητα που περιορίστηκαν εισοδήματα και επιβλήθηκαν νέοι φόροι.

Θεωρώ στο σύνολό τους αδιανόητα ,για ευνομούμενη πολιτεία, όσα για πρώτη φορά ακόμη κι εμείς μαθαίνουμε και δύο φορές αδικαιολόγητα. Το ποτήρι ξεχείλισε.

Με βάση αυτά το λιγότερο που η συνείδησή μου επιβάλει είναι να αποχωρήσω από το σημερινό ΠΑΣΟΚ, από ένα ΠΑΣΟΚ στο οποίο έχουν επικρατήσει πλήρως οι αντιλήψεις και οι πρακτικές του πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης . Αντιλήψεις και πρακτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία και στην ηθική παρακμή καθώς και την ελληνική κοινωνία στην αγανάκτηση και στην οργή.

Παραμένω ενεργό μέλος της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης και δεν θα πάψω να αγωνίζομαι για τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της πατρίδας μας, που θεωρώ αδιαπραγμάτευτo και πρώτης προτεραιότητας καθήκον.

Για μια Ελλάδα που όμως δεν θα επιβάλει μονόπλευρες πολιτικές λιτότητας επειδή δεν θέλει να προχωρήσει σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που υπηρετούν το συμφέρον της πλειοψηφίας της κοινωνίας και κυρίως το μέλλον της νέας γενιάς . Κι αυτό προκειμένου να προστατευτούν συμφέροντα συντεχνιών και μικρών ολιγαρχιών.

Για μια Ελλάδα που δεν θα επιτρέπεται στον εκάστοτε Πρωθυπουργό να τοποθετεί τον κολλητό εφοριακό από το τόπο καταγωγής του ως επικεφαλής στο ΣΔΟΕ με οφθαλμοφανείς σκοπούς.

Για μια Ελλάδα στην οποία θα καταστεί κοινή πεποίθηση ότι για την επιβίωση της είναι ζωτικής σημασίας η επαναθεμελίωση του πολιτικού της συστήματος που συνιστά την μητέρα όλων των μεταρρυθμίσεων . Το μόνο πραγματικό και ουσιαστικό εμπόδιο στην επέλαση του λαϊκισμού και της δημαγωγίας των άκρων.»

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM
Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ ένας τύπος που επι ένα καλοκαίρι με την Ελλάδα σε καθεστώς μνημονίου ασχολούνταν με τους ταξιτζήδες ενώ υποτίθεται ήταν υπουργός ανάπτυξης. Στο καλό να πας , και με το καλό να γυρίσεις στα Goody's της Πάρου. Θα παραγγείλω club.
Σε όσους πάσχουν από αμνησία, να σας θυμίσω ότι ο Ραγκούσης τα έβαλε με το συνδικάτο των ταξιτζήδων. Ένα ολόκληρο καλοκαίρι λοιπόν αν θυμάστε οι ταξιτζήδες έκαναν τρελές απεργίες με μπροστάρη τον captain Λυμπερόπουλο μπας και διατηρήσουν τα προνόμια και μείνει κλειστό το επάγγελμα.Δεν ξέρω τι λέτε για ορφανά ΓΑΠ, αλλά τον Ραγκούση τον σαμπόταραν. Δεν είμαι ΠΑΣΟΚτσής, αλλά υπήρχαν άνθρωποι που άξιζαν σε αυτή τη κυβέρνηση. Μαζί και ο Ηλίας Μόσιαλος.Η πτώση του Βενιζέλου πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς.
"..ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑ να εγκρίνω περικοπές μισθών και συντάξεων.."Από τους χειρότεριους πολιτικούς της τελευταίας δεκαετίας. Κάτι ανάμεσα σε Μειμαράκη και Νταλάρα..
Ειναι αδικο οποτε καποιος προσπαθει να ξεχωρισει απ'την σαπιλα, να του επιτιθενται οι παντες κατηγοροντας τον για λαμογια. Δεν ειναι ολοι ιδιοι, ας το παρουμε αποφαση και ας παψουμε να τους εξισωνουμε!Ο Γ.Ραγκουσης παραιτουμενος βαζει μια προδιαγραφη ηθικης για τον εαυτο του. Θα ηθελα να δω και αλλους να τον ακολουθουν!