Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος η δήλωσή του για τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεροδωράκη, ότι στηρίζεται στην εικόνα του και στο lifestyle, ενώ ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός έστειλε ανοιχτή επιστολή για το γεγονός.

 

«Έκανα μία προσωπική κρίση για τον Σταύρο Θεοδωράκη, σε λάθος στιγμή, την οποία κακώς έκανα και του ζητώ συγγνώμη» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημειώνοντας: «Όπως συνηθίζω να λέω και στην κόρη μου, από τα λάθη μαθαίνεις. «Το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει» πρόσθεσε.

 

Ταυτόχρονα, δημοσιεύτηκε ανοιχτή επιστολή που του έστειλε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός, με την οποία τον ψέγει για τις συγκεκριμένες αναφορές.

 

«Να πω κατ' αρχάς ότι ο Γιώργος Καμίνης είναι φίλος μου, τον εκτιμώ βαθύτατα και τον έχω στηρίξει από το 2010 όταν διεκδίκησε, με επιτυχία δύο φορές, τον Δήμο Αθηναίων. Που σημαίνει ότι δεν είμαι διατεθειμένος να μπω σε καμία αντιπαράθεση μαζί του. Ακριβώς, όμως, για αυτόν τον λόγο με ενόχλησε η προσωπική κριτική που άσκησε στον Σταύρο Θεοδωράκη για επιλογές lifestyle.

 

Αφήνοντας στην άκρη το γεγονός ότι ο Σταύρος είναι από αυτούς που τον έχει στηρίξει όσο λίγοι τα χρόνια της θητείας του, θέλω να σταθώ αποκλειστικά στην ουσία της κριτικής του» τονίζει ο κ. Ψαριανός και απαριθμεί τις μεταρρυθμιστικές θέσεις και πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Σταύρος Θεοδωράκης από την ίδρυση του Ποταμιού.

 

«Τίποτα από τα προαναφερθέντα δεν είναι εύκολες επιλογές. Αντιθέτως έχουν πολύ μεγάλο πολιτικό κόστος, το οποίο ο Σταύρος Θεοδωράκης και Το Ποτάμι δεν το λογάριασαν. Φίλε Γιώργο, αυτές δεν είναι life style επιλογές. Είναι, απολύτως και ξεκάθαρα, πολιτικές... Με την ευχή να "συναντηθούμε" στον δεύτερο γύρο, ελπίζω να τις προσπαθήσουμε και να τις καταφέρουμε μαζί» καταλήγει ο βουλευτής του Ποταμιού.

 

Ο δήμαρχος Αθηναίων, πάντως, στην ίδια συνέντευξη στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι απευθύνεται και στους πολίτες που δεν βρίσκονται στα στενά όρια των κομμάτων, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι στόχος της υποψηφιότητάς του είναι η επιστροφή των απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. «Χαίρομαι που η δική μου υποψηφιότητα τάραξε τα νερά και κίνησε το ενδιαφέρον του κόσμου που είχε πάρα πολλά χρόνια αδρανοποιηθεί από απογοήτευση» είπε ο κ. Καμίνης, υπογραμμίζοντας:

 

«Κυρίως, μας ενδιαφέρει να φέρουμε πάλι στην κοίτη τους τους ανθρώπους που ήταν στην παράταξή μας και παραπλανήθηκαν και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Αυτούς τους ανθρώπους -όχι τα στελέχη- τους θέλουμε κοντά μας. Πιστεύω ότι αυτόν τον ρόλο μπορώ κάλλιστα να τον διαδραματίσω. Μπορώ να φέρω ανθρώπους έξω από τα στενά κομματικά πλαίσια, όπως άλλωστε το έχω κάνει και στην παράταξή μου στον δήμο».

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Καμίνης επανέλαβε ότι η προοδευτική δημοκρατική παράταξη δεν θα γίνει συμπλήρωμα κανενός.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr