Κατάθεση-βόμβα εμπλέκει Μειμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη σε ξύπλυμα χρήματος 10,2 δις

Κατάθεση-βόμβα εμπλέκει Μειμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη σε ξύπλυμα χρήματος 10,2 δις Facebook Twitter
5

Με τίτλο: "Κατάθεση-φωτιά για 3 υπουργούς!" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Μεϊμαράκης, Λιάπης και Βουλγαράκης κατονομάζονται εγγράφως (κατάθεση Γιώργου Ζωγραφάκη, ιδιοκτήτη και νόμιμου εκπροσώπου 19 εταιρειών του ομίλου Καρούζος) για συμμετοχή σε υπόθεση που εξετάζει το ΣΔΟΕ και αφορά σε μεγάλο κύκλωμα που ξέπλυνε μαύρο χρήμα αγοράζοντας ακίνητα αξίας 10,2 δισ. ευρώ!

Το δημοσίευμα αναμένεται να προκαλέσει αναταραχή και πολλές αντιδράσεις αφού η κατάθεση του κ. Ζωγραφάκη κάνει λόγο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στο οποίο εμπλέκονται οι Μειμαράκης, Βουλγαράκης και Λιάπης. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η κατάθεση, οι τρείς πολιτικοί φέρονται κατά την περίοδο 2005-2008 να συμμετείχαν σε αγοραπωλησίες «φιλέτων», μέσω εταιρίας real estate του Ιωάννη Καρούζου για να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα που υπολογίζεται στα 10,2 δις ευρώ. Ο Ζωγτραφάκης που δίνει την κατάθεση είναι πρώην συνέταιρος του Καρούζου.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις και τις μηνυτήριες αναφορές, οι εμπλεκόμενοι αποφάσισαν να οδηγήσουν την εταιρία του ομίλου Καρούζου σε πτώχευση για να σβήσουν τα ίχνη τους όταν ολοκληρώθηκε το ξέπλυμα.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Μιχάλη Λιάπη ο οποίος δήλωσε:

"Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο. Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου".

Με δήλωση του διαψεύδει και επιφυλάσσεται και ο κ. Μειμαράκης: «Μόλις επέστρεψα από το εξωτερικό, πληροφορήθηκα την ανάμειξη του ονόματός μου σε υπόθεση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real News.

Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω και τη Δευτέρα το πρωί θα προσέλθω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης. Αυτονόητο είναι ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου»

Aντίδραση υπήρξε και από το Γιώργο Βουλγαράκη:

Κατάθεση-βόμβα εμπλέκει Μειμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη σε ξύπλυμα χρήματος 10,2 δις Facebook Twitter
Κατάθεση-βόμβα εμπλέκει Μειμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη σε ξύπλυμα χρήματος 10,2 δις Facebook Twitter

Σχόλιο φρόντισε να αφήσει στο Facebook ο Μιχάλης Καρχιμάκης

 

Κατάθεση-βόμβα εμπλέκει Μειμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη σε ξύπλυμα χρήματος 10,2 δις Facebook Twitter

Εν τω μεταξύ, με εντολή Σαμαρά, αποστέλλεται στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ο φάκελος του ΣΔΟΕ σχετικά με περισσότερα από 32 πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε οικονομικού χαρακτήρα αδικήματα.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Εγώ πάλι είμαι με το Καρχιμάκη. Ο εξαφανισμένος εμφανίζεται στο χάσιμο και στο τελείως άσχετο, δεν βλέπει τη καμπούρα του και του φταίνε μόνο οι άλλοι. Ο ιδρυτής του σύγχρονου κινήματος ''ο απολιθωμένος υπάρχει'' με ιδρυτή το μέγα μάγιστρο Μητσοτάκη, επιμένει σε πρακτικές και φρασεολογίες που απλά ανατριχιάζουν. Οι νυχτερίδες ζουν. Ευχαριστούμε παμέγιστε...
Ένα καλό με αυτή την χώρα (και με τους πολιτικούς της) είναι ότι ποτέ δεν βαριέσαι....Συνεχώς σκάνδαλα, μπόχα, διαφθορά, μίζες, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, πακέτα μέτρων κ.α. Πάντα υπάρχει κάτι να σε κρατάει στην τσίτα...Ενώ να μασταν σε καμιά χώρα όπως η Σουηδία...απαπα...πλήττω...
Θα ήθελα να μάθω,μια που το αναφέρετε, τι νόημα έχει το "Με εντολή Σαμαρά" στην τελευταία πρόταση. Αλλιώς δεν θα έφευγε ο φάκελος από το ΣΔΟΕ; Πρέπει να παρεμβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας για μία απλή διαδικαστική πράξη, δηλαδη;