Βενιζέλος: «Ο Σαμαράς μοίρασε ψεύτικες ελπίδες»

Βενιζέλος: «Ο Σαμαράς μοίρασε ψεύτικες ελπίδες» Facebook Twitter
0

Οι ημέρες του μέλιτος της συγκυβέρνησης, φαίνεται ότι τελειώνουν μπροστά στα σκληρά μέτρα που έρχονται. Αυτό δείχνει και ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που κατηγορεί το Σαμαρά ότι «μοίρασε ψεύτικες ελπίδες πριν από τις εκλογές» και τον καλεί να βρει έστω 2 δις από τα ισοδύναμα των 18 δις που παρουσίαζε στο Ζάππειο για να αποφευχθούν οι οριζόντιες περικοπές, τις οποίες-όπως σημειώνεται- «δεν τις αντέχει ο κόσμος».

Κατηγορεί δε τον Σαμαρά ότι δεν πρόσφερε καμία βοήθεια όταν ήταν στην αντιπολίτευση και είχε φορέσει τον «αντιμνημονιακό μανδύα», τον οποίο πέταξε μόλις έγινε κυβέρνηση.

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία, αντέδρασε με μια ολιγόλογη ανακοίνωση που δεν απαντά επί της ουσίας αλλά αναδεικνύει την κρισιμότητα των στιγμών.

Ο τρίτος της παρέας, ο κ. Κουβέλης φαίνεται να συμμαχεί ατύπως με τον κ. Βενιζέλο, όπως φάνηκε και η κοινή γραμμή τους σε εργασιακά και απολύσεις, στην τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Επειδη το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι υπάρχουν περιθώρια να μειωθεί η σπατάλη στο κράτος.

Εδώ και τώρα, ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να καλέσει τους Υπουργούς και να τους ζητήσει να καταθέσουν συγκεκριμένα σχέδια για την εξοικονόμηση πόρων στον τομέα ευθύνης τους. Το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει ότι είναι κατά των οριζόντιων μέτρων. Δεν τα αντέχει η ελληνική κοινωνία.

H Κυβέρνηση θα πρέπει να βρει τώρα έστω 2 δισεκατομμύρια από τα ισοδύναμα μέτρα των 18 δισεκατομμυρίων, που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ζάππειο.

Η Νέα Δημοκρατία δεν προσέφερε καμία βοήθεια στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και δεν αναγνώρισε ποτέ τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, που εκτόξευσε το χρέος. Αντίθετα, φόρεσε τον αντιμνημονιακό μανδύα, τον οποίο πέταξε αυτομάτως όταν έγινε ξανά Κυβέρνηση.

Είναι ο ίδιοι άνθρωποι που, με τα «Ζάππειο Ι, ΙΙ και ΙΙΙ» έδωσαν ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες.

Αρκεί μια σύγκριση αυτών που είπαν πέρυσι και αυτών που είπαν φέτος στη ΔΕΘ.

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε με το παρελθόν απλά με δυο λέξεις: ουδείς αναμάρτητος.

Ας κοιτάξει το μέλλον».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ