Νέα ανακοίνωση για την υγεία του Λουκά Παπαδήμου-Για τουλάχιστον ακόμη δυο 24ωρα στη ΜΕΘ

Νέα ανακοίνωση για την υγεία του Λουκά Παπαδήμου-Για τουλάχιστον ακόμη δυο 24ωρα στη ΜΕΘ Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
0

Ελεγχόμενη κρίνεται η πορεία της υγείας του Λουκά Παπαδήμου, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του. Ο ασθενής θα παραμείνει σε κρεβάτι της μονάδας εντατικής θεραπείας για τουλάχιστον δύο 24ωρα, για να παρακολουθήσουν οι γιατροί τη μετεγχειρητική του πορεία.

Όπως είπαν σήμερα, σε δημοσιογράφους, οι διευθυντές Α Χειρουργικής Β. Βουγάς και της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής Γ. Χαρκιολάκης, το τραύμα στο δεξί μηρό, που είναι και το σοβαρότερο, αντιμετωπίστηκε ήδη με επέμβαση που έγινε με γενική αναισθησία χθες το βράδυ.

Μάλιστα, δεν έκρυψαν ότι ο κ. Παπαδήμος ήταν ανήσυχος όταν έφτασε στο νοσοκομείο και τον ενημέρωσαν για την επέμβαση αυτή, αλλά η διάθεση του άλλαξε αμέσως μετά το τέλος της, όποτε και είχε αντιμετωπιστεί το τραύμα, το οποίο όπως είπαν ήταν αρκετά βαθύ και είχε φτάσει έως την επιφάνεια του μυός. Οι γιατροί παρακολουθούν την μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς και πιθανότατα θα μεταφερθεί σε απλό δωμάτιο εφόσον περάσει ακόμα ένα 48ωρο. Η αναπνοή του είναι ικανοποιητική και από χθες έχει πάψει να αναπνέει με την υποστήριξη μάσκας, ενώ το εισπευστικό μικρό έγκαυμα που υπέστη κατά την έκρηξη, δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τους γιατρούς που τον παρακολουθούν.

 Ο πρώην πρωθυπουργός είχε μια ήσυχη νύχτα, σύμφωνα και με τα όσα είπε σε δημοσιογράφους πριν από λίγο και ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ Ι. Ευσταθίου, και επικοινωνεί άριστα με του θεράποντες γιατρούς του, οι οποίοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Ο Λουκάς Παπαδήμος φέρει, επίσης, ελαφρά τραύματα στην περιοχή του στερνού της κοιλιάς και των μοιρών, τα οποία αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία. Από τη διοίκηση του νοσοκομείου έγινε γνωστό ότι θα υπάρξει νεότερο ιατρικό δελτίο αργότερα, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Όσον αφορά τους δύο άνδρες της φρουράς του κ. Παπαδήμου, είναι πιθανό να πάρουν εξιτήριο ακόμη και σήμερα. Ο ένας αντιμετωπίζει μικρό πρόβλημα ακοής, το οποίο όμως δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM