Άκρως επιβαρυντική για τον 'Ακη Τσοχατζόπουλο φαίνεται πως ήταν η πολύωρη απολογία του εξαδέλφου του πρώην υπουργού Νίκου Ζήγρα στον ανακριτή της υπόθεσης. Ο επιχειρηματίας -συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού- που μετά από τρεις μήνες κράτησης ζήτησε να «σπάσει τη σιωπή του», φέρεται, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, να έδωσε πολύ επιβαρυντικά στοιχεία, όχι μόνο για τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης, αλλά και για άλλα πρόσωπα, τα οποία έως στιγμής δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες.  Μεταξύ αυτών και ένας τουλάχιστον κρατικός αξιωματούχος.

 

Κατά την 9ωρη παραμονή του στο γραφείο του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο Νίκος Ζήγρας φέρεται να παραδέχθηκε ότι πράγματι διαχειριζόταν χρήματα του Ακη Τσοχατζόπουλου, έως το 2004. Σύμφωνα με πληροφορίες, o κατηγορούμενος υποστήριξε επίσης ότι γνώριζε πως τα χρήματα αυτά ήταν «μαύρα», χωρίς όμως να γνωρίζει λεπτομέρειες για την προέλευση τους.

 

Αναφερόμενος στην προφυλακισμένη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου, είπε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι δεν είχε πολλές σχέσεις μαζί της, αλλά εκτίμησε ότι η κ. Σταμάτη πρέπει να γνώριζε πολλά, γιατί «ο 'Ακης της έλεγε τα πάντα».

 

Αμεση ήταν η αντίδραση του προφυλακισμένου 'Ακη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για επιχείρηση συναλλαγής της ανακριτικής αρχής με εμπλεκομένους, με αποτέλεσμα τη μη προφυλάκισή τους.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr