Κυβερνητική πηγή: Πολιτικά απομονωμένος ο Σόιμπλε - Θετική η επίσκεψη Μοσκοβισί

Κυβερνητική πηγή: Πολιτικά απομονωμένος ο Σόιμπλε - Θετική η επίσκεψη Μοσκοβισί Facebook Twitter
1

Το ΔΝΤ συνεχίζει να έχει «παράλογες απαιτήσεις», τόνισε το βράδυ της Δευτέρας κυβερνητική πηγή, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σχολίασε επίσης ως κίνηση με θετικό πρόσημο την επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα, ενώ εκτίμησε πως ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι «πολιτικά απομονωμένος».

Ειδικότερα, η κυβερνητική πηγή τόνισε πως «ό,τι ισχύει για την Ελλάδα, ισχύει και για την Ευρώπη», και υπογράμμισε τη σταθερή κυβερνητική θέση, ότι ουδείς μπορεί να αντέξει μια τεχνητή αναζωπύρωση. Από την πλευρά της, ειδικότερα, η κυβέρνηση «εργάζεται διαρκώς για μια δίκαιη συμφωνία, κοινωνικά βιώσιμη και πολιτικά ανεκτή, το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε. Μια συμφωνία-πακέτο, αφού «αξίωμα» της Αθήνας είναι να κλείσουν όλα μαζί τα ανοιχτά θέματα, και όχι τμηματικά ή μεμονωμένα, ανέφερε.

Παίρνοντας αφορμή από τις δηλώσεις που έγιναν εις βάρος του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ακόμη και από επί γερμανικού εδάφους, αλλά και όχι μόνον, η ίδια πηγή έκανε λόγο για «ντόμινο αποδοκιμασίας» του κ. Σόιμπλε, ο οποίος, επιπλέον, εμφανίζεται «πολιτικά απομονωμένος», όπως εκτιμά.


Κληθείς να σχολιάσει την επίσκεψη Μοσκοβισί, είπε πως «η πρωτοβουλία να έρθει στην Αθήνα ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, στον απόηχο των οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν -προβλέψεις που έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις υπερ-απαισιόδοξες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου- αποτελεί κίνηση με θετικό πρόσημο, εκ μέρους της Κομισιόν».

Η ίδια πηγή, παραπέμποντας σε συνεντεύξεις του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου το τελευταίο διάστημα, επαναλαμβάνει ότι όλες οι πλευρές παίρνουν πρωτοβουλίες την περίοδο αυτή, και οι διαπραγματεύσεις εκτυλίσσονται σε έντονους ρυθμούς.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε βίντεο με πολεμικό μήνυμα

Πολιτισμός / «Μη χρησιμοποιείτε τη μουσική μου, διεστραμμένοι»: Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε πολεμικό βίντεο

Η Kesha κατήγγειλε τον Λευκό Οίκο για τη χρήση του τραγουδιού της “Blow” σε βίντεο με στρατιωτικό περιεχόμενο στο TikTok, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα «αηδιαστικό και απάνθρωπο».
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Συναντήση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Ο διάλογός τους

Σε κλίμα θεσμικής ευθύνης εξέφρασαν απόψεις για τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και για την ανάγκη προσεκτικών, συντονισμένων πρωτοβουλιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
THE LIFO TEAM