Σεβαστάκης: To Grexit θα είναι καταστροφή - Σα χώρα δεν έχουμε ούτε διατροφική αυτάρκεια

Σεβαστάκης: To Grexit θα είναι καταστροφή - Σα χώρα δεν έχουμε ούτε διατροφική αυτάρκεια Facebook Twitter
1

«Καταστροφή» αποκάλεσε την έξοδο από το ευρώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης, σχολιάζοντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ τις χθεσινές τοποθετήσεις Ξυδάκη.

Ο κος Σεβαστάκης εξήγησε πως «η βίαιη υποτίμηση της οικονομικής σου ταυτότητας , όχι του νομίσματος, της οικονομικής σου ταυτότητας, θα είναι καταστροφή και η χώρα, ούσα τόσα χρόνια μέσα στην ΕΕ, δεν έχει κανένα μηχανισμό διαφορετικής μηχανικής άρθρωσης από αυτόν που συναρτάται με την ΕΕ. Τελεία και παύλα».

«Δεν έχουμε διατροφική αυτάρκεια, δεν έχουμε κανένα μηχανισμό οργάνωσης συναλλαγματικών ισοτιμιών, η οικονομία μας είναι βαθιά με την οικονομία της Ευρωζώνης. Τελεία,» πρόσθεσε εμφατικά ο βουλευτής Σάμου.

Σύμφωνα με τον κ. Σεβαστάκη, «ο κόσμος έχει αυξημένη αίσθηση ματαίωσης και με τον τρόπο που χρησιμοποίησε την ενότητα της αγοράς, έκαψε επιδοτήσεις, σπατάλησε δυνατότητες δεν έκανε θεσμούς».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, στο οποίο αναφέρθηκαν άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι μετά το '15 έχει αποδυναμωθεί ως εργαλείο, δεν ξέρω ότι μπορεί να δώσει απάντηση. «Δεν ξέρω αν η εν θερμώ καταφυγή (στο δημοψήφισμα) δίνει σώφρον αποτέλεσμα» επισήμανε.

πηγή: skai.gr

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια