Σεβαστάκης: To Grexit θα είναι καταστροφή - Σα χώρα δεν έχουμε ούτε διατροφική αυτάρκεια

Σεβαστάκης: To Grexit θα είναι καταστροφή - Σα χώρα δεν έχουμε ούτε διατροφική αυτάρκεια Facebook Twitter
1

«Καταστροφή» αποκάλεσε την έξοδο από το ευρώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης, σχολιάζοντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ τις χθεσινές τοποθετήσεις Ξυδάκη.

Ο κος Σεβαστάκης εξήγησε πως «η βίαιη υποτίμηση της οικονομικής σου ταυτότητας , όχι του νομίσματος, της οικονομικής σου ταυτότητας, θα είναι καταστροφή και η χώρα, ούσα τόσα χρόνια μέσα στην ΕΕ, δεν έχει κανένα μηχανισμό διαφορετικής μηχανικής άρθρωσης από αυτόν που συναρτάται με την ΕΕ. Τελεία και παύλα».

«Δεν έχουμε διατροφική αυτάρκεια, δεν έχουμε κανένα μηχανισμό οργάνωσης συναλλαγματικών ισοτιμιών, η οικονομία μας είναι βαθιά με την οικονομία της Ευρωζώνης. Τελεία,» πρόσθεσε εμφατικά ο βουλευτής Σάμου.

Σύμφωνα με τον κ. Σεβαστάκη, «ο κόσμος έχει αυξημένη αίσθηση ματαίωσης και με τον τρόπο που χρησιμοποίησε την ενότητα της αγοράς, έκαψε επιδοτήσεις, σπατάλησε δυνατότητες δεν έκανε θεσμούς».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, στο οποίο αναφέρθηκαν άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι μετά το '15 έχει αποδυναμωθεί ως εργαλείο, δεν ξέρω ότι μπορεί να δώσει απάντηση. «Δεν ξέρω αν η εν θερμώ καταφυγή (στο δημοψήφισμα) δίνει σώφρον αποτέλεσμα» επισήμανε.

πηγή: skai.gr

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM
Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε βίντεο με πολεμικό μήνυμα

Πολιτισμός / «Μη χρησιμοποιείτε τη μουσική μου, διεστραμμένοι»: Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε πολεμικό βίντεο

Η Kesha κατήγγειλε τον Λευκό Οίκο για τη χρήση του τραγουδιού της “Blow” σε βίντεο με στρατιωτικό περιεχόμενο στο TikTok, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα «αηδιαστικό και απάνθρωπο».
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Συναντήση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Ο διάλογός τους

Σε κλίμα θεσμικής ευθύνης εξέφρασαν απόψεις για τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και για την ανάγκη προσεκτικών, συντονισμένων πρωτοβουλιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια