Με νέες αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος σε συνέντευξη του στον Σκάι δήλωσε ότι τα χαμηλότερα πλεονάσματα που εξασφάλισε η κυβέρνηση από τους δανειστές ήταν μια Πύρρειος νίκη. «Πήραμε χαμηλότερα πλεονάσματα, αλλά αυτό ήταν μια πύρρειος νίκη, γιατί χάσαμε 20 δισεκατομμύρια από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ υπήρξε και αφελληνισμός του ελληνικού τραπεζικού συστήματος», δήλωσε ο ευρωβουλευτής.

 

Παράλληλα, αφήνοντας αιχμές και προς τον Π. Καμμένο που εμφανίστηκε θετικός με την εκλογή Τραμπ είπε ότι  «δεν είναι καθόλου ενθουσιασμένος» με την εκλογή του Τραμπ και τις παρεμβατικές του λογικές, τονίζοντας ότι «επειδή καταφέρεται κατά της γερμανικής ηγεμονίας δεν σημαίνει ότι αυτό μας συμφέρει».

 

«Δεν είναι άσπρο μαύρο, ούτε παιδικό παιχνίδι η εξωτερική πολιτική» σημείωσε.

 

Σε ό,τι αφορά στη διαπραγμάτευση  τόνισε την ανάγκη να βρεθεί σύντομα συμβιβασμός μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για να κλείσει η αξιολόγηση και να «πάρει μπροστά» η ελληνική οικονομία.

 

Πρόσθεσε ότι «για να βάλει ένας ξένος τα ωραία του λεφτά πρέπει να του δώσει σχετική ασφάλεια το πολιτικό σκηνικό, με τα κόμματα να συμφωνούν σε βασικούς άξονες και να μην βρίσκεται προ εκπλήξεων μετά από μερικά χρόνια». Επισήμανε επίσης την ανάγκη τόνωσης της ανταγωνιστικότητας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr