Να μην πέσει μαύρο στα κανάλια ζητούν οι πολίτες ενώ δίνουν το προβάδισμα στη Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής.

 

Το 71,5% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι όσον αφορά στις τηλεοπτικές άδειες έπρεπε να γίνει κάποια ρυθμιστική παρέμβαση, αλλά το 56,3% κρίνει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού αρνητικά ή μάλλον αρνητικά και το 71,1% επιθυμεί να βρεθεί τρόπος να μην κλείσουν τα κανάλια που δεν πήραν άδεια.

 

 Στην πρόθεση ψήφου προηγείται η ΝΔ με 22% έναντι 18,1% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,2%, το ΚΚΕ 5,4%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, το Ποτάμι 1,8%, οι ΑΝΕΛ με 2,1%, η Ένωση Κεντρώων 2,7%, η ΛΑΕ 1%, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,4% και η Πλεύση Ελευθερίας 1,7%. Άλλο κόμμα δήλωσαν 3,6% και η αδιευκρίνιστη ψήφος και «δεν ξέρω/δεν απαντώ» 29,3%.

 

Στην πρόθεση με αναγωγή η ΝΔ προηγείται με 31,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 25,6%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 8,8%, ΠΑΣΟΚ με 6,7%, ΚΚΕ με 7,6%, Ποτάμι με 2,5%, ΑΝΕΛ με 3%, Ένωση Κεντρώων με 3,8%, ΛΑΕ με 1,4%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 2,8% και Πλεύση Ελευθερίας με 2,4%.

 

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Κάπα Research, στις 9 Ιουνίου, η ΝΔ προηγείτο στην πρόθεση ψήφου με 20,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούσε με 17,3%.

 

Στην παράσταση νίκης, το 59% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι αν γίνονταν σήμερα εκλογές η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο με 23,3%. Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 29,6%, έναντι 27,4% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 41,2% δεν προτιμά κανέναν από τους δυο.

 

Το 76,9% κρίνει το έργο της κυβέρνησης αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, την ίδια στιγμή όμως και το 68,6% κρίνει και την παρουσία της Ν.Δ. αρνητική ή μάλλον αρνητική.

 

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 6 έως τις 8 Σεπτεμβρίου με δείγμα 1.002 ατόμων στις 13 περιφέρειες της χώρας.

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών άλλη δημοσκόπηση της Bridging Europe, από την οποία φαινόταν ότι οι πολίτες επιθυμούν την άμεση αλλαγή του τηλεοπτικού τοπίου, όπως αυτό θα διαμορφωθεί μετά και το τέλος της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών. Επτά στους δέκα ερωτηθέντες αποδίδουν την απραξία των προηγούμενων κυβερνήσεων να γίνει ο διαγωνισμός στη βούλησή τους να συντηρούν το τρίγωνο της διαπλοκής «κανάλια-τράπεζες-πολιτικοί», ενώ το 86% χαρακτηρίζει πέραν των προσδοκιών το τίμημα που συγκεντρώθηκε για τα δημόσια ταμεία.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr