Θεσσαλονίκη: Φλαμίνγκο καταπίνουν κυνηγετικά σκάγια και δηλητηριάζονται από τον μόλυβδο

Θεσσαλονίκη: Φλαμίνγκο καταπίνουν κυνηγετικά σκάγια και δηλητηριάζονται από τον μόλυβδο Facebook Twitter
«Δράση για την άγρια ζωή»
0

Έχασε τη μάχη για τη ζωή το ένα από τα δύο φλαμίνγκο που μεταφέρθηκαν για νοσηλεία δηλητηριασμένα από μόλυβδο που περιέχεται σε κυνηγετικά σκάγια, στις εγκαταστάσεις της «Δράσης για την άγρια ζωή», στον δήμο Δέλτα.

«Το άλλο φλαμίνγκο, για το οποίο διαπιστώθηκε ότι έχει καταπιεί δεκάδες σκάγια, δίνει μεγάλο αγώνα για να επιβιώσει κι ενώ έδειξε αρχικά σημάδια βελτίωσης, τα τελευταία 24ωρα δεν είναι καλά και η κατάστασή του χειροτέρεψε», ανέφερε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Σταύρος Καλπάκης από τη «Δράση».

Σύμφωνα με τον κ. Καλπάκη η Δράση παρέλαβε άμεσα ένα φάρμακο που διακινεί το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας και ενδείκνυται για περιστατικά δηλητηρίασης από μόλυβδο.

«Συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έκαναν δειγματοληψίες στον υγρότοπο του Αγ. Μάμα προκειμένου να ερευνηθεί η ύπαρξη βαρέων μετάλλων», είπε ο κ. Καλπάκης.

Στις εγκαταστάσεις της «Δράσης» περιθάλπονται αυτές τις μέρες μεταξύ άλλων και 4 μπούφοι που τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τους αρμόδιους κτηνιάτρους, ο ένας ύστερα από ηλεκτροπληξία, σε τροχαίο ατύχημα ο άλλος και οι δυο είναι με αδιευκρίνιστη αιτία καθώς βρέθηκαν αδύναμοι να πετάξουν και με ελαφρά τραύματα.

Θεσσαλονίκη: Φλαμίνγκο καταπίνουν κυνηγετικά σκάγια και δηλητηριάζονται από τον μόλυβδο Facebook Twitter
«Δράση για την άγρια ζωή»
Θεσσαλονίκη: Φλαμίνγκο καταπίνουν κυνηγετικά σκάγια και δηλητηριάζονται από τον μόλυβδο Facebook Twitter
«Δράση για την άγρια ζωή»
Θεσσαλονίκη: Φλαμίνγκο καταπίνουν κυνηγετικά σκάγια και δηλητηριάζονται από τον μόλυβδο Facebook Twitter
«Δράση για την άγρια ζωή»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

COP30: Έγινε το πρώτο βήμα για το τέλος των ορυκτών καυσίμων, αλλά δεν αρκεί

Περιβάλλον / COP30: Έγινε το πρώτο βήμα για το τέλος των ορυκτών καυσίμων, αλλά δεν αρκεί

«Ο κόσμος έκανε ένα μικρό βήμα προς το τέλος της εποχής των ορυκτών, αλλά όχι αρκετό για να αποτρέψει τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής», σχολίασε ο διεθνής Τύπος
LIFO NEWSROOM
Η κλιματική κρίση θα ασκήσει μεγάλες πιέσεις στον τομέα της υγείας και της εργασίας το 2050, δείχνει βρετανική μελέτη

Περιβάλλον / Η κλιματική κρίση θα ασκήσει μεγάλες πιέσεις στον τομέα της υγείας και της εργασίας το 2050, δείχνει βρετανική μελέτη

Καύσωνες μακράς διαρκείας, ισχυρές καταιγίδες, ξηρασία, δασικές πυρκαγιές και μεγάλες πιέσεις στα συστήματα υγείας, στην εργασία και στον τουρισμό θα συνθέτουν το κλιματικό τοπίο το 2050.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ