Ποσό ρεκόρ για ένα πρόβατο τέξελ - Πωλήθηκε για πάνω από 410.000 ευρώ σε δημοπρασία

Ποσό ρεκόρ για ένα πρόβατο τέξελ - Πωλήθηκε για πάνω από 410.000 ευρώ σε δημοπρασία Facebook Twitter
0

Ποσό ύψους 367.500 λιρών καταβλήθηκε από τρεις κτηνοτρόφους για την απόκτηση ενός προβάτου τέξελ σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Σκωτία

Το ποσό που δόθηκε για να αποκτηθεί ο Double Diamond αντιστοιχεί σε 412.140 ευρώ και αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Jeff Aiken, ένας από τους κτηνοτρόφους που ένωσαν τις δυνάμεις τους κατά τη δημοπρασία, αναφέρει ότι επιθυμούσε να το αποκτήσει αρκετές εβδομάδες πριν την πώληση που πραγματοποιήθηκε στο Lanark, κοντά στη Γλασκώβη κάνοντας λόγο για ένα ζώο «μυώδες και γενετικά άρτιο».

Ο ίδιος αναφέρει ότι «κάθε τόσο παρουσιάζεται κάτι ξεχωριστό και χθες εμφανίστηκε ένα ιδιαίτερο πρόβατο τέξελ». Τα τέξελ είναι περιζήτητα πρόβατα. Προέρχονται από μία φυλή που ζει στο νησί Τέξελ, ανοικτά της Ολλανδίας και πολλές φορές οι τιμές τους αγγίζουν πενταψήφια νούμερα. Για την απόκτηση του Double Diamond ο Aiken ανέφερε πως αρχικά συμμάχησε με έναν άλλον κτηνοτρόφο ώστε να υποβάλουν κοινή προσφορά. Στη συνέχεια ένας ακόμη κτηνοτρόφος ακολούθησε και έγινε το τρίτο μέλος της ομάδας.

Μέχρι την έναρξη της δημοπρασίας οι κτηνοτρόφοι είχαν σχηματίσει αντίπαλες «κοινοπραξίες» ώστε να υποβάλουν τις προσφορές τους για το έξι μηνών ζώο. Ο ίδιος έκανε λόγο για περισσότερη νευρικότητα παρά ενθουσιασμό. «Γνωρίζαμε πως θα ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό», είπε κάνοντας λόγο για ένα εξαιρετικό ζώο που διεκδικούσαν επτά ή οκτώ συμμετέχοντες. Το γεγονός αυτό οδήγησε στην τελική τιμή.

Μέχρι την πώληση του Double Diamond το ρεκόρ κατείχε ένα πρόβατο που πωλήθηκε - πάλι σε δημοπρασία - έναντι 230.000 λιρών, ποσό που αντιστοιχεί σε 257.940 ευρώ, το 2009. Ο Aiken είχε πληρώσει 105.000 λίρες, ποσό που αντιστοιχεί σε 117.754 ευρώ για να αποκτήσει έναν κριάρι.

Οι τρεις κτηνοτρόφοι θα είναι συνιδιοκτήτες του Double Diamond το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για αναπαραγωγή και το σπέρμα του θα συλλέγεται για τεχνητή γονιμοποίηση. Ο Aiken, που εκτρέφει πρόβατα τέξελ αναφέρει πως τέτοιες τιμές είναι σπάνιες και μη αντιπροσωπευτικές της κτηνοτροφικής κοινότητας. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ