Ποσό ρεκόρ για ένα πρόβατο τέξελ - Πωλήθηκε για πάνω από 410.000 ευρώ σε δημοπρασία

Ποσό ρεκόρ για ένα πρόβατο τέξελ - Πωλήθηκε για πάνω από 410.000 ευρώ σε δημοπρασία Facebook Twitter
0

Ποσό ύψους 367.500 λιρών καταβλήθηκε από τρεις κτηνοτρόφους για την απόκτηση ενός προβάτου τέξελ σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Σκωτία

Το ποσό που δόθηκε για να αποκτηθεί ο Double Diamond αντιστοιχεί σε 412.140 ευρώ και αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Jeff Aiken, ένας από τους κτηνοτρόφους που ένωσαν τις δυνάμεις τους κατά τη δημοπρασία, αναφέρει ότι επιθυμούσε να το αποκτήσει αρκετές εβδομάδες πριν την πώληση που πραγματοποιήθηκε στο Lanark, κοντά στη Γλασκώβη κάνοντας λόγο για ένα ζώο «μυώδες και γενετικά άρτιο».

Ο ίδιος αναφέρει ότι «κάθε τόσο παρουσιάζεται κάτι ξεχωριστό και χθες εμφανίστηκε ένα ιδιαίτερο πρόβατο τέξελ». Τα τέξελ είναι περιζήτητα πρόβατα. Προέρχονται από μία φυλή που ζει στο νησί Τέξελ, ανοικτά της Ολλανδίας και πολλές φορές οι τιμές τους αγγίζουν πενταψήφια νούμερα. Για την απόκτηση του Double Diamond ο Aiken ανέφερε πως αρχικά συμμάχησε με έναν άλλον κτηνοτρόφο ώστε να υποβάλουν κοινή προσφορά. Στη συνέχεια ένας ακόμη κτηνοτρόφος ακολούθησε και έγινε το τρίτο μέλος της ομάδας.

Μέχρι την έναρξη της δημοπρασίας οι κτηνοτρόφοι είχαν σχηματίσει αντίπαλες «κοινοπραξίες» ώστε να υποβάλουν τις προσφορές τους για το έξι μηνών ζώο. Ο ίδιος έκανε λόγο για περισσότερη νευρικότητα παρά ενθουσιασμό. «Γνωρίζαμε πως θα ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό», είπε κάνοντας λόγο για ένα εξαιρετικό ζώο που διεκδικούσαν επτά ή οκτώ συμμετέχοντες. Το γεγονός αυτό οδήγησε στην τελική τιμή.

Μέχρι την πώληση του Double Diamond το ρεκόρ κατείχε ένα πρόβατο που πωλήθηκε - πάλι σε δημοπρασία - έναντι 230.000 λιρών, ποσό που αντιστοιχεί σε 257.940 ευρώ, το 2009. Ο Aiken είχε πληρώσει 105.000 λίρες, ποσό που αντιστοιχεί σε 117.754 ευρώ για να αποκτήσει έναν κριάρι.

Οι τρεις κτηνοτρόφοι θα είναι συνιδιοκτήτες του Double Diamond το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για αναπαραγωγή και το σπέρμα του θα συλλέγεται για τεχνητή γονιμοποίηση. Ο Aiken, που εκτρέφει πρόβατα τέξελ αναφέρει πως τέτοιες τιμές είναι σπάνιες και μη αντιπροσωπευτικές της κτηνοτροφικής κοινότητας. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεκάνια στη Ζάκυνθο: Μία από τις σημαντικότερες παραλίες στον κόσμο

Περιβάλλον / Σεκάνια στη Ζάκυνθο: Μία από τις σημαντικότερες παραλίες στον κόσμο

Είναι σπάνιο προνόμιο πια στην Ελλάδα να επισκεφθεί κανείς μια απάτητη παραλία. Η LiFO είχε αυτή την ευκαιρία. Βρέθηκε στα «απάτητα» Σεκάνια της Ζάκυνθου, ακολουθώντας την επιστημονική ομάδα του WWF Ελλάς και είδε από κοντά πώς προετοιμάζεται η μοναδική αυτή παραλία για να φιλοξενήσει τις νέες φωλιές της θαλάσσιας χελώνας καρέτα.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Στους 50 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο νότιο Πακιστάν – Θάνατοι από θερμοπληξία στην Ινδία

Περιβάλλον / Στους 50 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο νότιο Πακιστάν – Θάνατοι από θερμοπληξία στην Ινδία

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες – από καύσωνα ως ακραίο καύσωνα—θα επικρατήσουν σε πολλές περιοχές του κρατιδίου, όπως και στα βόρεια κρατίδια Πουντζάμπ και Χαριάνα
NEWSROOM
«Free Bella»: Εκστρατεία για την απελευθέρωση της φάλαινας μπελούγκα που ζει σε ενυδρείο της Σεούλ

Περιβάλλον / «Free Bella»: Εκστρατεία για την απελευθέρωση της φάλαινας μπελούγκα που ζει σε ενυδρείο της Σεούλ

Η Μπέλλα ασφυκτιά μέσα σε ένα μικρό ενυδρείο, που βρίσκεται σε εμπορικό κέντρο της Σεούλ - «Το να κρατάει κανείς αυτά τα πλάσματα σε αιχμαλωσία είναι απλώς ανήθικο», δήλωσε βιολόγος θαλάσσιας ζωής
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ