Όταν μια καταστροφική πυρκαγιά έπληξε την Τασμανία το 2013, οι φλόγες κατέστρεψαν μεγάλο μέρος του αγροκτήματος της οικογένειας Γκρέι με αποτέλεσμα πολλά ζώα να χαθούν. Ανάμεσά τους και ένα πρόβατο.

 

Στο χάος, αρκετά ζώα που ζούσαν στο αγρόκτημα διέφυγαν για να γλιτώσουν και δεν βρέθηκαν ποτέ. Ωστόσο η Prickles, η οποία τότε ήταν ένα μικρό αρνί, έκανε μετά από επτά χρόνια την εμφάνισή της και είναι πελώρια καθώς το μαλλί τη έμεινε ακούρευτο όλα αυτά τα χρόνια.

 

Με χιλιάδες πρόβατα υπό τη φροντίδα τους, οι ιδιοκτήτες της Prickles δεν πρόσεξαν αρχικά την απουσία της. Όμως χρόνια μετά τη φωτιά, ο ο πεθερός της Άλις Γκρέι εντόπισε κάτι ασυνήθιστο σε βίντεο που τραβήχτηκε από μια κάμερα που ήταν εγκατεστημένη στην ιδιοκτησία: το περιγράφει ως «ένα μεγάλο λευκό, αφράτο πλάσμα που κοιτούσε το φακό».

 

Λίγο καιρό μετά το πρόβατο εντοπίστηκε ξανά και τελικά η οικογένεια προσπάθησε να το εντοπίσει και πέτυχε να το πιάσει.

 

Επέστρεψε ένα τεράστιο πρόβατο που είχε χαθεί πριν 7 χρόνια στις φωτιές της Τασμανίας

 

Η Prickles είχε διογκωθεί και ήταν περίπου πέντε φορές μεγαλύτερη από μέγεθος ενός τυπικού προβάτου. «Είναι μια μεγάλη μεγάλη χνουδωτή μπάλα από μαλλί», λένε οι ιδιοκτήτες της.

 

Ακόμα ευκίνητη παρά τις ακραίες διαστάσεις της, η Prickles γρήγορα προσαρμόστηκε στη ζωή στο αγρόκτημα, όπου ξοδεύει χρόνο με τα μέλη του κοπαδιού και φαίνεται επίσης να έχει καλή υγεία. Ως πρόβατο μερινός, δεν έχει μαλλί στο κεφάλι της - γεγονός που εξασφάλισε την ικανότητά της να βλέπει και να επιβιώνει στην άγρια φύση της Τασμανίας. Φαίνεται πως όλα αυτά τα χρόνια, αφού ο φράχτης επιδιορθώθηκε είχε ξεμείνει από την έξω πλευρά, αλλά, παρέμεινε κοντά και επέζησε προσπαθώντας να είναι όσο πιο κοντά στα άλλα πρόβατα.

 

Ωστόσο θα πρέπει να κουρευτεί καθώς δεν είναι βιώσιμο να μεταφέρει το βάρος του μαλλιού. Αμέσως μετά θα μεταφερθεί σε ένα αγρόκτημα - καταφύγιο όπου θα περάσει τις υπόλοιπες μέρες της.