«Κίνδυνος για τυφώνες σε Ελλάδα, Τουρκία και Ιταλία»

«Κίνδυνος για τυφώνες σε Ελλάδα, Τουρκία και Ιταλία» Facebook Twitter
0

Ο μετεωρολόγος Ντόμινικ Γιούνγκ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τυφώνες και υδροσίφωνες στον νότο της Ιταλίας, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Κατά τόπους αναμένει βροχοπτώσεις από 150 μέχρι 250 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο: «Πρόκειται για ακραία καιρικά φαινόμενα. Οι αναμενόμενες πλημμύρες ενδέχεται να απειλήσουν ακόμα και ζωές», γράφει στον ιστότοπο wetter.net.

O γερμανός ειδικός προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες, αλλά και κατά τόπους τυφώνες, οι οποίοι ενδέχεται να προκαλέσουν μεγάλες υλικές ζημιές.

Καλοκαιρία στην κεντρική Ευρώπη, ακραία φαινόμενα στον νότο

Ο Ντόμινικ Γιούνγκ εκτιμά ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα στον ευρωπαϊκό νότο και την Τουρκία θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες: «Από την Ιταλία μέχρι την Ελλάδα και από την Κρήτη μέχρι την Τουρκία ένα βαρομετρικό χαμηλό προκαλεί ακραία καιρικά φαινόμενα. Ενδέχεται να σημειωθούν τυφώνες και υδροσίφωνες».

Εκτός αυτού αναμένει ισχυρές βροχοπτώσεις και προειδοποιεί κυρίως τους ταξιδιώτες, οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε χώρες όπως η Ελλάδα να ενημερωθούν αναλυτικά για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στον προορισμό ή τον τόπο παραμονής τους.

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες στον ευρωπαϊκό νότο συνδέονται με την καλοκαιρία τον Οκτώβριο στην κεντρική Ευρώπη, υποστηρίζει ο ίδιος: «Στη περιοχή μας έχουμε σταθερά βαρομετρικά υψηλά και στον νότο της Ευρώπης και την περιοχή της Μεσογείου φθάνουν από τον Ατλαντικό τα βαρομετρικά χαμηλά

Περισσότεροι τυφώνες στην Ευρώπη

Τέλη Σεπτεμβρίου ένας τυφώνας χτύπησε τα παράλια της Τοσκάνης στην Ιταλία. Φθάνοντας ταχύτητες 140 χιλιομέτρων οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν πλημμύρες και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Την ίδια περίοδο τυφώνας έπληξε, από τη μια στιγμή στην άλλη, την βορειοδυτική γερμανική πόλη του Κιέλου.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ισχυρισμοί περί συσκευασιών από ανακυκλωμένο πλαστικό είναι παραπλανητικοί, καταγγέλλουν οι ειδικοί

Περιβάλλον / Οι ισχυρισμοί περί συσκευασιών από ανακυκλωμένο πλαστικό είναι παραπλανητικοί, καταγγέλλουν οι ειδικοί

Με τη βοήθεια λογιστικών τεχνασμάτων και αμφισβητούμενων μεθόδων πιστοποίησης, εταιρείες εμφανίζουν το πλαστικό ως «κυκλικό» και περιβαλλοντικά ουδέτερο, την ώρα που η πλειονότητά του εξακολουθεί να παράγεται από ορυκτές πρώτες ύλες
THE LIFO TEAM
«Οι καταναλωτές δεν θα γνωρίζουν τι τρώνε και οι αγρότες τι καλλιεργούν»

Ρεπορτάζ / «Οι καταναλωτές δεν θα γνωρίζουν τι τρώνε και οι αγρότες τι καλλιεργούν»

Από τα «καλαμπόκια-σκιάχτρα» της Greenpeace που σφράγισαν τις εκστρατείες κατά των μεταλλαγμένων στα τέλη του ’90 η Ευρώπη περνά στη νέα γενιά γενετικά τροποποιημένων φυτών που αναπτύσσονται μέσω των «νέων γονιδιωματικών τεχνικών». 
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Περιβάλλον / Τέσσερα περιστατικά σε 48 ώρες: Πώς οι παραλίες στην Αυστραλία έγιναν «τέλεια καταιγίδα» για καρχαρίες

Τέσσερα περιστατικά με καρχαρίες μέσα σε 48 ώρες, τα τρία σε ακτογραμμή περίπου 15 χιλιομέτρων, έβαλαν τις παραλίες της ανατολικής Αυστραλίας σε κατάσταση συναγερμού
THE LIFO TEAM