Ιλινόι: Λεοπάρδαλη του χιονιού πέθανε από πνευμονία λόγω κορωνοϊού

Snow leopard at Illinois zoo dies after contracting Covid-19 Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Λεοπάρδαλη του χιονιού πέθανε από πνευμονία, λόγω κορωνοϊού, σε ζωολογικό κήπο στο Μπλούμινγκτον του Ιλινόι. 

Ο Rilu ήταν 11 ετών και φιλοξενούνταν στο Miller Park Zoo, που ανακοίνωσε τον θάνατό του. Σε προηγούμενη ανάρτηση, την Πέμπτη, ο ζωολογικός κήπος ανέφερε ότι η λεοπάρδαλη του χιονιού εμφάνισε συμπτώματα στις 20 Νοεμβρίου, όταν άρχισε να βήχει και είχε δυσκολία στην αναπνοή. 

Βρισκόταν στο Miller Park Zoo από το 2011, όταν έφτασε εκεί από ζωολογικό κήπο στην Οκλαχόμα και συνέδραμε στη γέννηση επτά εκπροσώπων του είδους του. Η ομορφιά του είχε αποτυπωθεί από τον φακό του Τζόελ Σαρτόρερ, για το πρότζεκτ The Photo Ark. Φωτογραφίες και βίντεο του Rilu έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου και μεταξύ άλλων έχουν προβληθεί στο Empire State Building, στη Νέα Υόρκη. 

«Η προσωπικότητα και η ομορφιά του Rilu θα λείψουν από τους επισκέπτες και το προσωπικό μας, αλλά δεν θα ξεχαστεί ποτέ», δήλωσε εκ μέρους του ζωολογικού κήπου ο Τζέι Τέτζλοφ. 

Τη θλίψη του για τον θάνατο του ζώου εξέφρασε και ο Τζόελ Σαρτόρε. «Οι λεοπαρδάλεις του χιονιού αποδεικνύονται εξαιρετικά επιρρεπείς στην ασθένεια και αυτή είναι συχνά θανάσιμη. Αν δεν έχετε κάνει το εμβόλιο και την ενισχυτική δόση ακόμη, σας παρακαλώ να το κάνετε. Δεν κινδυνεύουν μόνο ανθρώπινες ζωές. Σας ευχαριστώ», έγραψε σε ανάρτησή του ο φωτογράφος. 

Σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC), οι περισσότερες λοιμώξεις ζώων από κορωνοϊό οφείλονται στην επαφή τους με ανθρώπους, «συμπεριλαμβανομένων ιδιοκτητών, φροντιστών και άλλων με τους οποίους έρχονται σε στενή επαφή». 

Ανάμεσα στα ζώα που είναι ευάλωτα στον Covid το CDC περιλαμβάνει ζώα συντροφιάς όπως σκύλους, γάτες και φέρετ, διάφορα μεγάλα αιλουροειδή, βίδρες, μινκ. 

Τον Δεκέμβριο τρεις λεοπαρδάλεις του χιονιού πέθαναν σε ζωολογικό κήπο στη Νεμπράσκα, από επιπλοκές του κορωνοϊού, ενώ δύο τίγρεις της Σουμάτρας ανέρρωσαν. Τους προηγούμενους μήνες αρκετοί ζωολογικοί κήποι άρχισαν να εμβολιάζουν για τον κορωνοϊό τίγρεις, αρκούδες και άλλα θηλαστικά. 

Με πληροφορίες από Guardian

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΚ / Οι δοκιμές εξόρυξης στα βάθη των ωκεανών απειλούν πάνω από το ένα τρίτο των ζώων του βυθού

Περιβάλλον / Οι δοκιμές εξόρυξης στα βάθη των ωκεανών απειλούν πάνω από το ένα τρίτο των ζώων του βυθού

Παρά τις τεράστιες ποσότητες κρίσιμων ορυκτών που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τεχνολογίες «πράσινης ενέργειας», η εξόρυξη στα διεθνή ύδατα παραμένει αμφιλεγόμενη και οι ειδικοί προειδοποιούν για ανεπανόρθωτες συνέπειες στη βιοποικιλότητα και στο οικοσύστημα του βυθού
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Από την ακραία ζέστη έως την κακή ψυχική υγεία - Πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει το εργασιακό περιβάλλον

Περιβάλλον / Από την ακραία ζέστη έως την κακή ψυχική υγεία - Πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει το εργασιακό περιβάλλον

Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο εργαζόμενοι εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες, με σχεδόν το ένα τρίτο να βιώνει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία
LIFO NEWSROOM
ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Περιβάλλον / Guardian: Κίνδυνος για τοξικά απόβλητα στο νερό από χιλιάδες χωματερές στην Ευρώπη - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Οι αυξανόμενοι κίνδυνοι πλημμυρών που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή θα μπορούσαν να απελευθερώσουν χημικές ουσίες από περιοχές, απειλώντας τα οικοσυστήματα
LIFO NEWSROOM