Ενυδρείο προσκαλεί σε FaceTime με τα «ντροπαλά» χέλια του

Ενυδρείο προσκαλεί σε FaceTime με τα «ντροπαλά» χέλια του Facebook Twitter
0

Με την πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού σε συνθήκες περιορισμού λόγω του κορωνοϊού ένα ενυδρείο στην Ιαπωνία καλεί σε FaceTime με τα «ντροπαλά» χέλια του. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN το Sumida Aquarium στο Τόκιο εξερευνά νέους τρόπους για να εξασφαλίσει ότι τα ψάρια που φιλοξενεί «δεν θα συνηθίσουν την γαλήνη και την ηρεμία». Σε κάλεσμά του την εβδομάδα που μας πέρασε γνωστοποίησε ότι ψάχνει για εθελοντές που θα περάσουν χρόνο, μέσω FaceTime, με 300 χέλια τα οποία «έχουν περιορισμένες αλληλεπιδράσεις με τους ανθρώπους» αφότου το ενυδρείο αναγκάστηκε να κλείσει τον Μάρτιο. Στην ανακοίνωσή του το ενυδρείο υποστηρίζει ότι τα ζώα που φιλοξενεί δεν βλέπουν άλλους ανθρώπους πέρα από το προσωπικό και έτσι «αρχίζουν και ξεχνούν τους ανθρώπους». 

Το ενυδρείο υποστηρίζει πως τα χέλια τρυπώνουν στην άμμο ακόμα και όταν εμφανίζεται το προσωπικό. Το γεγονός αυτό αποτελεί πρόβλημα καθώς το προσωπικό «αδυνατεί να ελέγξει αν είναι καλά στην υγεία τους». Έτσι το Sumida Aquarium διοργανώνει το Face Show Festival που διεξάγεται από την Κυριακή ως τη Τρίτη. Κατά τις ημέρες αυτές θα τοποθετήσει πέντε τάμπλετ δίπλα στις δεξαμενές. Το ενυδρείο ευελπιστεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα χέλια θα εξοικειωθούν ξανά με τους ανθρώπους.  

Οι συμμετέχοντες καλούνται να γνέφουν και να δείχνουν τα πρόσωπά τους στα χέλια αλλά πρέπει να αποφύγουν τους θορύβους καθώς αυτό τα αναστατώνει. 

Με πληροφορίες από CNN

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το δελφίνι με άρπαξε απ’ το πόδι με το πέος του»: Αποδομώντας το σκάνδαλο που εξόργισε ένα ολόκληρο έθνος

Περιβάλλον / «Το δελφίνι με άρπαξε απ’ το πόδι με το πέος του»: Αποδομώντας το σκάνδαλο που εξόργισε ένα ολόκληρο έθνος

Πριν από 30 χρόνια, ένας ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων, κατηγορήθηκε για ανάρμοστες σχέσεις με ένα δελφίνι - τώρα μία ακριβοδίκαιη δημοσιογράφος εξηγεί τι πραγματικά συνέβη στη θάλασσα εκείνη τη μέρα
NEWSROOM
Κλιματική αλλαγή: Πώς θα είναι η ζωή μας σε 10 χρόνια;

Οπτική Γωνία / Κλιματική αλλαγή: Πώς θα είναι η ζωή μας σε 10 χρόνια;

Ο Κωνσταντίνος Καρτάλης, καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κλιματική Αλλαγή, εξηγεί.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μα, πού έχει χαθεί τέλος πάντων η Γκρέτα Τούνμπεργκ;

Περιβάλλον / Μα, πού έχει χαθεί τέλος πάντων η Γκρέτα Τούνμπεργκ;

Τι κάνει η 20χρονη πλέον ακτιβίστρια που επικοινώνησε -καλύτερα από πολλούς άλλους- το φλέγον πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής: η νέα ζωή, οι σχέσεις με πολιτικούς ηγέτες και το τέλος της αυστηρής ανηλικότητας.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Δημήτρης Κατσούδας: Να ενισχυθεί η δασική υπηρεσία και να γίνουν αναδασώσεις

LiFO politics / Δημήτρης Κατσούδας: «Να ενισχυθεί η δασική υπηρεσία και να γίνουν αναδασώσεις»

Ο πρώτος γραμματέας Δασών εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί πρέπει να ενισχυθεί άμεσα η Δασική Υπηρεσία και να αρχίσει το κράτος τεράστιες επιχειρήσεις αναδάσωσης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ