Το doodle της Google για τον ερχομό της άνοιξης- Σήμερα η εαρινή ισημερία

Ανθισμένη αμυγδαλιά Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Με ένα doodle «γιορτάζει» σήμερα η Google την εαρινή ισημερία και την επίσημη έναρξη της άνοιξης στο βόρειο ημισφαίριο.

 

Η εαρινή ισημερία θα σημειωθεί το πρωί του Σαββάτου, στις 11:37 ώρα Ελλάδας. Πλέον, η ημέρα θα μεγαλώνει συνεχώς έως το θερινό ηλιοστάσιο.

 

Παράλληλα, συνεχίζεται η ανεπαίσθητη συρρίκνωση της διάρκειας της άνοιξης, που φέτος θα είναι κατά σχεδόν ένα λεπτό συντομότερη σε σύγκριση με πέρυσι. Εδώ και χιλιάδες χρόνια, η άνοιξη μικραίνει στο βόρειο ημισφαίριο και ό,τι χάνει, το κερδίζει σε διάρκεια το καλοκαίρι.

 

Το doodle της Google για την εαρινή ισημερία- Ξεκινά επίσημα η άνοιξη σήμερα Facebook TwitterΑντίστροφα, στο νότιο ημισφαίριο ξεκινά το φθινόπωρο, κάτι για το οποίο επίσης ετοίμασε ένα doodle η Google.

 

Το doodle της Google για την εαρινή ισημερία- Ξεκινά επίσημα η άνοιξη σήμερα Facebook Twitter

 

Οι ισημερίες -η εαρινή και η φθινοπωρινή- καθορίζουν την έναρξη της άνοιξης και του φθινοπώρου, ενώ τα ηλιοστάσια -το θερινό και το χειμερινό- προσδιορίζουν την έναρξη του καλοκαιριού και του χειμώνα αντίστοιχα.

 

Αν και από αστρονομικής άποψης η άνοιξη ξεκινά με την εαρινή ισημερία στην πραγματικότητα, λόγω της κλιματικής αλλαγής, η φύση μπαίνει ολοένα και πιο πρόωρα στον ανοιξιάτικο κύκλο της, όπως έχουν διαπιστώσει επιστήμονες που μελετούν το περιβάλλον.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη Νέα Υόρκη ως τη Φλόριντα η Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ βυθίζεται

Περιβάλλον / Από τη Νέα Υόρκη ως τη Φλόριντα η Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ βυθίζεται

Μελέτη που βασίστηκε σε δορυφορικές εικόνες της NASA κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για σοβαρή καθίζηση του εδάφους στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ - Αιτίες η κλιματική αλλαγή, η υπεράντληση των υπόγειων υδάτων και η πυκνότητα πληθυσμού και υποδομών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ