Δισεκατομμύρια πεταλούδες κατακλύζουν την Κύπρο - Το αρχαίο τους ταξίδι από το Ισραήλ

Δισεκατομμύρια πεταλούδες κατακλύζουν την Κύπρο - Το αρχαίο τους ταξίδι από το Ισραήλ Facebook Twitter
0

Δισεκατομμύρια πεταλούδες από το Ισραήλ κατακλύζουν την Κύπρο, καθώς αυτές τις μέρες ξεκίνησε το μεγάλο τους μεταναστευτικό ταξίδι.

Οι πεταλούδες περνάνε κάθε χρόνο τέτοια εποχή εδώ και εκατομμύρια χρόνια από την Σαουδική Αραβία προς την Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, πολίτες παρακολουθούν το θέαμα των χιλιάδων πεταλούδων να περνούν από διάφορες περιοχές, ιδιαίτερα στην περιοχή Μοσφιλωτής – Κόρνου. 

Δείτε το βίντεο από το sigmalive που ενδεικτικά καταγράφει το φαινόμενο:

 

Σύμφωνα ε τον Φιλελεύθερο, η Αρχή Προστασίας της Φύσης και των Πάρκων του Ισραήλ, είχε εκδώσει και ανακοίνωση στην οποία επεξηγούσε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για την περίοδο μετανάστευσης των πολύχρωμων πεταλούδων, που κατευθύνονται προς την Κύπρο, σε μια πορεία μήκους πέραν των 2.500 χιλιομέτρων, από την Σαουδική Αραβία προς τα Βαλκάνια και την Μεσόγειο.

Ειδικοί εντομολόγοι είχαν αναφέρει σε τηλεοπτικές εκπομπές, ότι ο ρυθμός μετακίνησης πεταλούδων από το Ισραήλ προς την Κύπρο αυτές τις μέρες είναι της τάξης των 25.000 πεταλούδων την ώρα.

Πρόκειται για φαινόμενο που παρατηρείται με το συγκεκριμένο είδος πολύχρωμων πεταλούδων τόσο στην δική μας περιοχή όσο και από το Μεξικό προς τις ΗΠΑ.

Η μετανάστευση αυτή επαναλαμβάνεται για εκατομμύρια χρόνια, καταγράφεται από την αρχαιότητα χωρίς η επιστήμη να έχει ακόμα εξηγήσει πλήρως τι την προκαλεί και πώς ακριβώς πραγματοποιείται.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΑΣΚΑ ΜΕΓΑΤΣΟΥΝΑΜΙ

Περιβάλλον / Αλάσκα: Επιστήμονες ανακάλυψαν το δεύτερο μεγαλύτερο μεγατσουνάμι που έχει καταγραφεί

Νέα επιστημονική ανάλυση δείχνει ότι μικροί σεισμοί προκάλεσαν την κατάρρευση περίπου 64 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων βράχου, όγκος αντίστοιχος με 24 πυραμίδες της Γκίζας
THE LIFO TEAM
ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Περιβάλλον / Το πρώτο μεγάλο καταφύγιο ελεφάντων στην Ευρώπη ανοίγει στην Πορτογαλία

Η δημιουργία του έρχεται σε μια περίοδο που πολλές χώρες της Ευρώπης περιορίζουν ή απαγορεύουν τη χρήση άγριων ζώων σε τσίρκα, ενώ αρκετοί ζωολογικοί κήποι δυσκολεύονται να καλύψουν τις πολύπλοκες ανάγκες των ελεφάντων
THE LIFO TEAM
ΜΟΡΝΟΣ ΛΙΜΝΗ ΝΕΑ ΕΙΚΟΝΑ

Περιβάλλον / Μόρνος: Το χωριό Κάλλιο «βυθίστηκε» πλήρως κάτω από τα νερά της λίμνης

Το 1980 οι κάτοικοι του Μόρνου αναγκάστηκαν να μετακομίσουν και να δημιουργήσουν νέο οικισμό και 80 σπίτια, η εκκλησία και το Δημοτικό Σχολείο «θυσιάστηκαν» για την ύδρευση της Αθήνας
THE LIFO TEAM