Απελευθερώθηκαν μόνες τους οι όρκες που είχαν παγιδευτεί στον πάγο

Δραπέτευσαν μόνες τους οι όρκες που παγιδεύτηκαν σε πάγο στην Ιαπωνία Facebook Twitter
0

Ένα κοπάδι από περίπου δώδεκα όρκες που παγιδεύτηκε από πάγο στα ανοικτά του βορειότερου νησιού της Ιαπωνίας φαίνεται ότι κατάφερε να απελευθερωθεί, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Οι εγκλωβισμένες όρκες εντοπίστηκαν από έναν ψαρά νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σχεδόν ένα χιλιόμετρο ανοικτά του Χοκάιντο. Πλάνα από drone έδειχναν τα θηλαστικά στοιβαγμένα σχεδόν το ένα πάνω στο άλλο και να βγάζουν τα κεφάλια τους από το νερό για να αναπνεύσουν.

Τα πλάνα προβλήθηκαν στην ιαπωνική τηλεόραση, προκαλώντας κύμα δημόσιας ανησυχίας για τα ζώα αυτή την εβδομάδα και εκκλήσεις για κυβερνητική βοήθεια.

Ωστόσο, σήμερα αξιωματούχοι ανέφεραν ότι την τελευταία φορά που τις παρακολούθησαν φαίνεται να είχαν απομακρυνθεί από το σημείο. 

«Πιστεύουμε ότι κατάφεραν να διαφύγουν με ασφάλεια», είπε ένας τοπικός αξιωματούχος στην παραθαλάσσια πόλη Ραουσού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης, οι όρκες, σε αντίθεση με άλλες μεγάλες φάλαινες, δεν μπορούν να παραμείνουν κάτω από το νερό για πολύ και πρέπει να βγαίνουν ξανά στην επιφάνεια κάθε λίγα λεπτά.

Με πληροφορίες από BBC


 

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαγουβάρδος για φωτιές: Τι σημαίνει ότι ξεσπούν κοντά σε πόλεις - Γιατί φέτος είναι η 5η χειρότερη χρονιά των τελευταίων 20 ετών

Περιβάλλον / Λαγουβάρδος για φωτιές: Τι σημαίνει ότι ξεσπούν κοντά σε πόλεις - Γιατί φέτος είναι η 5η χειρότερη χρονιά των τελευταίων 20 ετών

Όπως εξηγεί, λόγω των πυρκαγιών, αυξάνεται η θερμοκρασία στις καμένες περιοχές που γίνονται και πιο ευάλωτες στις πλημμύρες – O ρόλος της κλιματικής αλλαγής
LIFO NEWSROOM
Οι Καμηλοπαρδάλεις δεν είναι πια ένα είδος: Είναι τέσσερα διαφορετικά και τα τρία κινδυνεύουν

Περιβάλλον / Οι καμηλοπαρδάλεις δεν είναι πια ένα είδος: Είναι τέσσερα διαφορετικά και τα τρία κινδυνεύουν

Νέα έρευνα δείχνει ότι οι καμηλοπαρδάλεις ανήκουν σε τέσσερα ξεχωριστά είδη - Τρία από αυτά απειλούνται με εξαφάνιση, τονίζοντας την ανάγκη για εντατική προστασία και διατήρηση στην Αφρική
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ επενδύει 116 εκατ. ευρώ σε 13 έργα «για την αποκατάσταση των ωκεανών και των υδάτων»

Περιβάλλον / Η ΕΕ επενδύει 116 εκατ. ευρώ σε 13 έργα «για την αποκατάσταση των ωκεανών και των υδάτων»

Η επένδυση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη», το οποίο αποσκοπεί στην εξεύρεση λύσεων σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της κοινωνίας
LIFO NEWSROOM
Ηλιακά πάνελ στο Διάστημα «θα μπορούσαν να καλύψουν το 80% της ανανεώσιμης ενέργειας της Ευρώπης έως το 2050»

Περιβάλλον / Ηλιακά πάνελ στο Διάστημα «θα μπορούσαν να καλύψουν το 80% της ανανεώσιμης ενέργειας της Ευρώπης»

Ερευνητές προτείνουν επίσης ότι το σύστημα θα μπορούσε να λύσει προβλήματα που συνδέονται με την ακανόνιστη και εξαρτώμενη από τις καιρικές συνθήκες παραγωγή ενέργειας στη Γη
LIFO NEWSROOM
Αρκτική: Επιβραδύνθηκε ανέλπιστα η τήξη των πάγων τα τελευταία 20 χρόνια – Οι επιστήμονες μιλούν για «προσωρινή ανάπαυλα»

Περιβάλλον / Αρκτική: Επιβραδύνθηκε ανέλπιστα η τήξη των πάγων τα τελευταία 20 χρόνια – Οι επιστήμονες μιλούν για «προσωρινή ανάπαυλα»

Η τήξη των θαλάσσιων πάγων στην Αρκτική έχει επιβραδυνθεί από το 2005, όμως οι ειδικοί προειδοποιούν: πρόκειται για προσωρινό φαινόμενο, καθώς η κλιματική κρίση παραμένει υπαρκτή και απειλητική
LIFO NEWSROOM
Η έκτη μαζική εξαφάνιση: Τι μας διδάσκει η ιστορία της Γης για το CO₂ και τον κίνδυνο αφανισμού

Περιβάλλον / Η έκτη μαζική εξαφάνιση: Τι μας διδάσκει η ιστορία της Γης για το CO₂ και τον κίνδυνο αφανισμού

Οι μαζικές εξαφανίσεις της Γης συνδέονται όχι μόνο με αστεροειδείς, αλλά κυρίως με τεράστιες ηφαιστειακές εκρήξεις που απελευθέρωσαν ακραίες ποσότητες CO₂. Σήμερα, η ανθρώπινη δραστηριότητα μιμείται αυτά τα καταστροφικά σενάρια με ανησυχητικά ταχύτερο ρυθμό.
LIFO NEWSROOM