ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Ανησυχία για όρκες που παγιδεύτηκαν σε πάγο στην Ιαπωνία

Ανησυχία για όρκες που παγιδεύτηκαν σε πάγο στην Ιαπωνία Facebook Twitter
0

Αυξάνεται η ανησυχία για την επιβίωση για όρκες που φαίνεται να έχουν παγιδευτεί σε πάγο ανοιχτά των ακτών του Χοκάιντο στη βόρεια Ιαπωνία. 

Πλάνα που μεταδόθηκαν από το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK την Τρίτη έδειχναν τουλάχιστον 10 όρκες να ξεπροβάλλουν από ένα μικρό κενό στην επιφάνεια του νερού περίπου 1 χλμ. από την ακτή Ραούσου στη χερσόνησο Σιρετόκο, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco που φημίζεται για την άγρια φύση του.

Η ακτοφυλακή του Ραούσου ανακοίνωσε ότι πρέπει να περιμένουν να σπάσει ο πάγος, ο οποίος είχε καταστήσει αδύνατη την προσπάθεια απελευθέρωσης των θηλαστικών από εκεί. «Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να περιμένουμε να σπάσει ο πάγος και να διαφύγουν με αυτόν τον τρόπο» δήλωσε εκπρόσωπός της. 

Η θάλασσα στα ανοικτά του ανατολικού Χοκάιντο, του βορειότερου νησιού της Ιαπωνίας, σκεπάζεται κάθε χειμώνα από πάγο. Η ποσότητά του έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας της θάλασσας που προκαλείται από την κλιματική κρίση. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το γεγονός ότι δεν φυσούσε αυτή την εβδομάδα σήμαινε ότι οι πάγοι δεν είχαν μετακινηθεί σχεδόν καθόλου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι όρκες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην περιοχή. Το 2005, πολλά θηλαστικά πέθαναν αφού παγιδεύτηκαν σε πάγο ανοιχτά της ίδιας περιοχής. 

Με πληροφορίες από Guardian


 

Περιβάλλον
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Τα πλοία εκτρέπουν την πορεία τους και εκπέμπουν διοξείδιο άνθρακα όσο 9 εκατ. αυτοκίνητα

Περιβάλλον / Ερυθρά Θάλασσα: Τα πλοία εκτρέπουν την πορεία τους και εκπέμπουν διοξείδιο άνθρακα όσο 9 εκατ. αυτοκίνητα

Αντί να περάσουν από τη διώρυγα του Σουέζ της Αιγύπτου, εκατοντάδες πλοία από τα μέσα Δεκεμβρίου πλέουν γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας της Νότιας Αφρικής
NEWSROOM
Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM