Γιγαντιαίο πάντα από την Κίνα γεννά για πρώτη φορά μωρό στην Νότια Κορέα

Γιγαντιαίο πάντα από την Κίνα γεννά για πρώτη φορά μωρό στην Νότια Κορέα Facebook Twitter
Γιγαντιαίο πάντα από την Κίνα γεννά για πρώτη φορά μωρό στην Νότια Κορέα (Reuters)
0

Ένα γιγαντιαίο πάντα από την Κίνα γέννησε μωρό στον ζωολογικό κήπο Everland της Νότιας Κορέας. Πρόκειται για το πρώτο μωρό πάντα που γεννήθηκε στη χώρα και ένα σπάνιο γεγονός για ένα είδος που κινδυνεύει.

Το επτάχρονο θηλυκό πάντα που ονομάζεται Ai Bao ζευγάρωσε με τον οκτάχρονο Le Bao, στα τέλη Μαρτίου και γέννησε ένα υγιές μωράκι στις 21:49 τοπική ώρα τη Δευτέρα το βράδυ στο Yongin, σύμφωνα με τους υπευθύνους του ζωολογικού κήπου.

Το μωρό είναι ένα θηλυκό πάντα με ύψος 16,5 εκ. και βάρος 197 γραμμάρια ενώ οι γιατροί που το εξέτασαν διαβεβαίωσαν ότι πρόκειται για ένα υγιές μωρό πάντα.

Ο ζωολογικός κήπος, που βρίσκεται μέσα στο ομώνυμο θεματικό πάρκο του Everland, έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο καταφύγιο για το μωρό πάντα, το οποίο θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο της σε περίπου πέντε ή έξι μήνες, αφού μπορεί να περπατήσει και να φάει μπαμπού.

Γιγαντιαίο πάντα από την Κίνα γεννά για πρώτη φορά μωρό στην Νότια Κορέα Facebook Twitter

Πριν από αυτό, τόσο το μωρό όσο και η μητέρα της θα παραμείνουν εκτός δημοσίων εμφανίσεων για λόγους υγείας.

Τα γιγαντιαία πάντα είναι από τα πιο απειλούμενα είδη στον κόσμο. Τα θηλυκά μπορούν να συλλάβουν μόνο μία φορά το χρόνο για μία έως τρεις ημέρες, την περίοδο Μαρτίου - Απριλίου, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αναπαραγωγή.

Το ζευγάρι έφτασε από την επαρχία Σιτσουάν της Κίνας στη Νότια Κορέα το 2016 και θα παραμείνει εκεί για 15 χρόνια όπως συμφώνησαν οι δύο χώρες κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής το 2014.

Η Κίνα στέλνει τους «ασπρόμαυρους πρεσβευτές» της στο εξωτερικό ως ένδειξη καλής θέλησης από τη δεκαετία του 1950, μία κίνηση που είναι γνωστή ως «διπλωματία των πάντα».

Τα συγκεκριμένα πάντα δε, είναι τα πρώτα που έφτασαν στη Νότια Κορέα από το 1994 και το μωρό τους αναμένεται να επιστρέψει στην Κίνα σε τρία ή τέσσερα χρόνια.

Με πληροφορίες του Reuters

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM