Συνολικά 48 μπρούντζινα γλυπτά και δεκάδες άλλα αντικείμενα που ήταν στην κατοχή του Μάικλ Τζάκσον δημοπρατούνται αυτόν τον μήνα από τον οίκο Guernsey's Auction House στη Νέα Υόρκη.

 

Αυτή είναι η πρώτη φορά που τα συγκεκριμένα αντικείμενα βγαίνουν στο σφυρί μετά την ακύρωση, το 2009, της δημοπρασίας των ενθυμίων του Βασιλιά της Ποπ, η οποία είχε τότε διαφημιστεί ευρέως.

 

Η διαδικτυακή δημοπρασία, που ολοκληρώνεται στις 23 Οκτωβρίου, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το δώρο που είχε κάνει κάποτε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ στον τραγουδιστή, πέντε αναμνηστικά του Μάικλ Τζάκσον και πολλά έργα τέχνης με θέμα τον Πίτερ Παν, τα οποία κοσμούσαν το Neverland Ranch.

 

Αποκορύφωμα των έργων που δημοπρατούνται είναι ένα ύψους 2.5 μέτρων αντίγραφο σε μπρούντζο του γλυπτού «Gloria Victis» το οποίο φιλοτέχνησε το 1874 ο Antonin Mercié και εκτιμάται ότι θα κατακυρωθεί για 75.000 με 85.000 δολάρια. Άλλα αντίγραφα του γλυπτού βρίσκονται στις συλλογές του Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης και της National Gallery of Art της Ουάσιγκτον.

 

 

 

Στη δημοπρασία περιλαμβάνεται επίσης ένας μπρούντζινος Πίτερ Παν, με τιμή εκτίμησης 30.000- 40.000 δολάρια αλλά και ένα ξύλινο μοντέλο του καραβιού του Κάπτεν Χουκ, το οποίο δώρισε στον τραγουδιστή η Ελίζαμπεθ Τέιλορ κάποια Χριστούγεννα που γιόρτασαν μαζί. Και εδώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 30.000 με 40.000 δολάρια.

 

 

 

Τέλος στο σφυρί βγαίνει επίσης το πρώτο συμβόλαιο των Jackson 5 με δισκογραφική εταιρεία (50.000 με 100.000 δολάρια) καθώς και αντίτυπο των πρώτων σινγκλ τραγουδιών του συγκροτήματος (10.000 με 20.000 δολάρια).

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr