Ο Τομ Κρουζ στηρίζει «Tenet» - Παρών στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο

Ο Τομ Κρουζ στηρίζει «Tenet» - Παρών στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο Facebook Twitter
0

Ο Τομ Κρουζ έδωσε το «παρών» στην πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης νέας ταινίας «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

«Μεγάλη ταινία. Στη μεγάλη οθόνη. Το λάτρεψα» τουίταρε ο μεγάλος σταρ, και αν αυτή η επίσκεψη του στην πρεμιέρα του Tenet την περασμένη Δευτέρα δείχνει αναπάντεχη, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε τους λόγους πίσω από μια τέτοια απόφαση.

Ο Τομ Κρουζ, εκτός από σταρ, είναι και παραγωγός των ταινιών του, ταινιών που επίσης προσφέρουν απλόχερα εντυπωσιακές κασκάντες, με concept φιλόδοξα που μοιάζουν, κάθε φορά, να ανεβάζουν λίγο παραπάνω τον πήχη. Επίσης, δεν ταξίδεψε μέχρι το Λονδίνο αποκλειστικά για την πρεμιέρα: Ολοκλήρωνε τα γυρίσματα του τελευταίου σίκουελ των «Επικίνδυνων Αποστολών», καθώς είχαν διακοπεί όταν ξέσπασε η πανδημία του Covid-19.

Και αυτή δεν είναι η μόνη ταινία της Skydance, της εταιρείας παραγωγής του. Στη σειρά περιμένει και ένα άλλο σίκουελ, αυτό του Top Gun («Top Gun: Maverick»), επίσης ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της βιομηχανίας.

Από την επιτυχία του «Tenet» θα εξαρτηθούν πολλά. Είναι το πρώτο φιλμ της «σειράς» του που δοκιμάζεται στις αίθουσες και ταυτόχρονα είναι και μια ακόμα προσπάθεια μετεξέλιξης αυτής της φόρμας. Κάτι στο οποίο επιδίδεται πεισματικά ο Κρίστοφερ Νόλαν από την εποχή του «Σκοτεινού Ιππότη», αλλά και του «Inception», ταινία με την οποία το «Tenet» μοιράζεται πολλά σε ό,τι αφορά τη σχεδόν κρυπτική του αφηγηματική γλώσσα, που τρέχει μεν πιο γρήγορα κι από σφαίρα, αλλά ταυτόχρονα τροφοδοτεί τον θεατή με τα απολύτως απαραίτητα δεδομένα για να παρακολουθήσει αυτά που διαδραματίζονται επί της οθόνης, φροντίζοντας να καλύψει τα κενά στις ελάχιστες «ανάσες» του.

Το βίντεο που συνόδευε το tweet του Κρουζ παρουσίαζε τον ηθοποιό να φοράει μάσκα, στο Odeon BFI IMAX του Λονδίνου, και να χειροκροτά μαζί με το κοινό καθώς ξεκινούσε η ταινία.

Το «Tenet» ξεκίνησε τις πρώτες «ανεπίσημες» προβολές του στην Ευρώπη το περασμένο Σαββατοκύριακο (ανοίγει επισήμως σήμερα), κυρίως σε αγορές του εξωτερικού όπου οι κινηματογράφοι μπόρεσαν να ανοίξουν ξανά. Στις δε Ηνωμένες Πολιτείες θα προβληθεί σε λίγες επιλεγμένες αίθουσες στην αργία της Ημέρας Εργασίας, παραδοσιακή ημερομηνία για όλα τα μεγάλα θεάματα από καταβολής κινηματογράφου.

Όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι οι αίθουσες σε Λος Άντζελες και Νέα Υόρκη παραμένουν κλειστές. «Είναι υπέροχο να βρίσκεται κανείς ξανά σε μια κινηματογραφική αίθουσα» είπε στους παρευρισκόμενους ο Τομ Κρουζ, ενώ απόρησε χιουμοριστικά με το γεγονός της αναγνωρισιμότητας του παρά τη μάσκα: «Πώς γίνεται αυτό;». Ίσως να σε «έδωσε» το μπόι, Τομ.

Διαβάστε την κριτική του Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου για το «Tenet» >>>

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Πολιτισμός / Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Ο 80χρονος ηθοποιός και παραγωγός δηλώνει ότι είναι ευτυχισμένος μακριά από το κινηματογραφικό πλατό, μετά από σχεδόν 60 χρόνια αδιάκοπης δουλειάς – «Μου αρκεί να βλέπω τη σύζυγό μου να παίζει»
LIFO NEWSROOM
Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη 3.500 ετών στο Περού: Το Peñico και ο μυστηριώδης πολιτισμός Caral

Πολιτισμός / Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη 3.500 ετών στο Περού: Το Peñico και ο μυστηριώδης πολιτισμός Caral

Αρχαιολόγοι εντόπισαν την αρχαία πόλη Peñico στη βόρεια επαρχία Barranca του Περού - Η ανακάλυψη αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για τον πολιτισμό Caral, τον αρχαιότερο της Αμερικής, και τη σύνδεσή του με τις πρώιμες κοινωνίες των Άνδεων και του Αμαζονίου
LIFO NEWSROOM
Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Πολιτισμός / Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Η συναυλία «Back To The Beginning» χαρακτηρίστηκε ως η "τελευταία υπόκλιση" για τον άνθρωπο που θεωρείται ο «πατέρας» του heavy metal έπειτα από αρκετά χρόνια προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Πάρκινσον
LIFO NEWSROOM
Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Πολιτισμός / Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Το συγκρότημα επανενώθηκε επί σκηνής έπειτα από 16 χρόνια - Ένα σετ γεμάτο ύμνους της βρετανικής μουσικής, πάθος, χιούμορ και η αγκαλιά που περίμεναν όλοι
LIFO NEWSROOM
Αναλύθηκε το αρχαιότερο γονιδίωμα της Αρχαίας Αιγύπτου: Τι αποκαλύπτει για την καταγωγή των πρώτων Αιγυπτίων

Πολιτισμός / Αναλύθηκε το αρχαιότερο γονιδίωμα της Αρχαίας Αιγύπτου: Τι αποκαλύπτει για την καταγωγή των πρώτων Αιγυπτίων

Για πρώτη φορά, επιστήμονες κατόρθωσαν να αποκωδικοποιήσουν το πλήρες DNA ενός ανθρώπου που έζησε στις απαρχές της αιγυπτιακής πολιτισμικής ιστορίας, φέρνοντας στο φως εκπλήξεις για τις γενετικές καταβολές των πρώτων κατοίκων της κοιλάδας του Νείλου
LIFO NEWSROOM
Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Η νέα προσθήκη στο franchise του Jurassic World, η επανέκδοση του «Cool Hand Luke» και μια κωμωδία με τον δημοφιλή Γάλλο κωμικό ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ