Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ παραδέχθηκε πως αισθάνεται τεράστιο άγχος πριν από δημόσιες ομιλίες του, ωστόσο έχει βρει έναν τρόπο να το διαχειρίζεται.

 

Μιλώντας σε νέο ντοκιμαντέρ του BBC για την ψυχική υγεία, ο Δούκας του Κέιμπριτζ αποκάλυψε πως η αδύναμη όρασή του είναι εκείνη που τον βοήθησε να διαχειρίζεται το στρες σε τέτοιες περιπτώσεις.

 

«Η όρασή μου άρχισε να φθίνει λιγάκι ενώ μεγάλωνα και συνήθιζα να μην φοράω φακούς επαφής όταν δούλευα, οπότε ουσιαστικά όταν εκφωνούσα ομιλίες δεν μπορούσα να διακρίνω το πρόσωπο κανενός», είπε ο 37χρονος πρίγκιπας στο νέο ντοκιμαντέρ «Football, Prince William and Our Mental Health».

 

«Και βοηθάει, επειδή βλέπεις απλώς ένα σωρό από θολά πρόσωπα και δεν μπορείς να δεις κανέναν να σε κοιτάζει- βλέπω αρκετά για να διαβάζω το χαρτί και τέτοια πράγματα, αλλά δεν μπορούσα να δω τίποτα στο υπόλοιπο δωμάτιο. Αυτό βασικά ήταν κάτι που με βοήθησε πραγματικά με το άγχος μου», πρόσθεσε.

 

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μίλησε επίσης ανοιχτά για την πατρότητα και τα τρία παιδιά του, τον 6χρονο Τζορτζ, την 5χρονη Σάρλοτ και τον 2 ετών Λούι.

 

«Το να κάνεις παιδιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωή σου, πραγματικά. Νομίζω πως όταν έχεις περάσει κάτι τραυματικό στη ζωή σου, όπως το γεγονός πως πέθανε η μητέρα μου όταν ήμουν μικρός, τα συναισθήματα επιστρέφουν αστραπιαία. Με την Κάθριν [σ.σ. Κέιτ Μίντλετον] στηρίζουμε ο ένας τον άλλον σε τέτοιες στιγμές, εξελισσόμαστε και μαθαίνουμε μαζί. Ο ερχομός των παιδιών είναι μια από τις πιο καταπληκτικές στιγμές στη ζωή αλλά ταυτόχρονα και τις πιο τρομακτικές», ανέφερε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.