Σεισμός

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: 10 μέρες καραντίνα - Ανέβασε βίντεο από το σπίτι του

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: 10 μέρες καραντίνα - Ανέβασε βίντεο από το σπίτι του Facebook Twitter
2

Το δικό του ημερολόγιο καραντίνας διατηρεί στο Instagram ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού SARS-CoV-2 που τον έχει καθηλώσει στο σπίτι. 

Ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός ανέβασε στον λογαριασμό του δυο βίντεο που έχει γυρίσει τις τελευταίες δέκα ημέρες στην μόνιμη κατοικία του. Τα βίντεο, μονταρισμένα και με μουσική υπόκρουση, καταγράφουν την ζωή του σε απομόνωση. Τα πλάνα και η ατμόσφαιρα που δημιουργεί θυμίζουν έντονα σκηνές τις σειρές του - με μόνη διαφορά πως στα πρόχειρα αυτά φιλμάκια πρωταγωνιστεί μόνος, εξαιτίας του αποκλεισμού. 

Αρκετοί επώνυμοι έσπευσαν να χειροκροτήσουν τα σποτάκια του ηθοποιού που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω.

View this post on Instagram

Ημερολόγιο καραντίνας!!!Quarantine diary #10days #stayinghome #μένουμε_σπίτι

A post shared by Christopher Papakaliatis (@christopherpapakaliatis) on

Στις 13 Μαρτίου, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είχε απευθύνει έκκληση στους 199.000 ακολούθους του να μείνουν σπίτι, σεβόμενοι τις συστάσεις των αρχών για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην χώρα μας. Ο κ. Παπακαλιάτης είχε τότε στείλει το μήνυμά του και στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά. 

«Μένουμε σπίτι και δεν ρισκάρουμε. Δεν είναι μέτρο πανικού, είναι μέτρο σοφίας. Σοφία είναι η δυνατότητα να συνδυάζετε μια κεκτημένη γνώση, με την εμπειρία και την έμφυτη κατανόηση. Ας ακολουθήσουμε λοιπόν αυτό που μας ζητάνε οι ειδικοί (όσοι τουλάχιστον μπορούμε και έχουμε την δυνατότητα πρακτικά) και θα βγούμε όλοι κερδισμένοι. Είναι ο μόνος τρόπος να προφυλαχθούμε και να προφυλάξουμε όσους πραγματικά κινδυνεύουν. Είναι μικρό το τίμημα μπροστά σε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να μην εξαπλωθεί κι άλλο αυτός ο ιός. Προέχει η υγεία όλων μας. Χωρίς την υγεία μας και χωρίς τους ανθρώπους μας, δεν έχουμε τίποτα»

View this post on Instagram

Μένουμε σπίτι και δεν ρισκάρουμε. Δεν είναι μέτρο πανικού, είναι μέτρο σοφίας. Σοφία είναι η δυνατότητα να συνδυάζετε μια κεκτημένη γνώση, με την εμπειρία και την έμφυτη κατανόηση. Ας ακολουθήσουμε λοιπόν αυτό που μας ζητάνε οι ειδικοί (όσοι τουλάχιστον μπορούμε και έχουμε την δυνατότητα πρακτικά) και θα βγούμε όλοι κερδισμένοι. Είναι ο μόνος τρόπος να προφυλαχθούμε και να προφυλάξουμε όσους πραγματικά κινδυνεύουν. Είναι μικρό το τίμημα μπροστά σε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να μην εξαπλωθεί κι άλλο αυτός ο ιός. Προέχει η υγεία όλων μας. Χωρίς την υγεία μας και χωρίς τους ανθρώπους μας,δεν έχουμε τίποτα. Let’s protect each other by staying home. It’s the only way to prevent the spread of this virus. The only way to protect the elderly and vulnerable groups. Let’s follow the governments instructions and use our common sense in this unorthodox situation. #stayhome #μένουμε_σπιτι #itsnottheendoftheworld #ifyoucan #stayin #becreative #bepositive #soonitwillallbeover #useyourcommonsense?

A post shared by Christopher Papakaliatis (@christopherpapakaliatis) on

Ο καλλιτέχνης ανεβάζει συχνά στιγμές από την ζωή του, θέλοντας να τις μοιραστεί με τους φανς του. Εδώ μερικά από τα στιγμιότυπα που είχε ανεβάσει προ πανδημίας κορωνοϊού, σε πιο ανέμελες ημέρες. 

View this post on Instagram

Έχω μπροστά μου συνεχώς έναν καθρέφτη που μ’εμποδίζει ότι είναι πίσω του να δω,δεν έχω δει ποτέ μου πιο μεγάλο ψεύτη και το χειρότερο,είναι όμοιος εγω...Δείχνει πολύ καλός ενώ εγώ δεν είμαι,δείχνει κακός ενώ δεν είμαι ούτε αυτό. Όσοι μου λένε “φίλε όπως είσαι μείνε” είναι όσοι χάψαν τον αντικατοπτρισμό... Μα εγώ θα κάνω τον καθρέφτη μου κομμάτια ξέρω ότι αυτό που κρύβει πίσω του είσαι εσύ... Εσυ που ψάχνεις μες στα μαύρα σου τα μάτια να καθρεφτίζεις μόνο εμένα στη ζωή. ??? #στίχοι #τραγούδι #fivosdelivorias #οκαθρεφτης #αλληγορία #latenight #tvreruns When you watch a younger you. #itslikeareflection #butitsnot #allegory

A post shared by Christopher Papakaliatis (@christopherpapakaliatis) on

View this post on Instagram

Ήρθαν τα Χριστούγεννα!!! @smaragda_karidi_official @constantinemarkoulakisofficial #home #friends

A post shared by Christopher Papakaliatis (@christopherpapakaliatis) on

View this post on Instagram

Los Lydia @michailydia #friendvisit #oneweekaround #oneweekwithfriends #la #weekoff #easterholidays #tooshort

A post shared by Christopher Papakaliatis (@christopherpapakaliatis) on

View this post on Instagram

#firstswim #spring2019 #la ?? @michailydia

A post shared by Christopher Papakaliatis (@christopherpapakaliatis) on

Πολιτισμός
2

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM
Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει.

Πολιτισμός / Ένα οργιαστικό ανοιξιάτικο σκηνικό από την Ελένη Κανελλοπούλου στη Βιτρίνα της Κριεζώτου

Tην Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19:00, το Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα παρουσιάζει τριαντάφυλλα, παπαρούνες και λεμόνια που μπλέκουν με φυλλώματα πάνω στον πηλό στο πλαίσιο της σειράς παρουσιάσεων «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει».
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αν βγήκε κάτι θετικό από όλα αυτό με τον κορονοϊό, είναι ότι διάσημοι και άσημοι, πλούσιοι και φτωχοί γίναμε ένα και δεν υπάρχουν διακρίσεις.Και πλούσιος να είσαι, δε μπορείς να χαρείς τα λεφτά σου. Δε μπορείς να πας τα ταξίδια σου, δε μπορείς να τα σπάσεις στα μπουζούκια και στα μπαράκια και ας έχεις τα λεφτά του κόσμου...ούτε ως φτωχός μπορείς να πάρεις τις μπύρες σου στην παραλία. Τα μέτρα ισχύουν και για τους δύο κόσμους.
Αν είσαι τόσο ανώτερος ώστε να φτιάχνεις βιντεάκια για να ευαισθητοποιήσεις πάνω σε κάτι τόσο σοβαρό, μη παίρνεις πόζες σα νευρόσπαστο του βωβού εξπρεσιονισμού, μη μας δείξεις στα μισά πλάνα τη γυμνή κορμάρα σου, μη φωτογραφηθείς στη μπερζέρα σα ξαφνιασμένος σταρ που του κούρσεψαν τη ζωή οι παπαράτσι. Ξέχνα λίγο το γαμημένο σου εαυτό. Την βασανιστική σου ομορφιά. Αφού πας να δώσεις κάτι, δώσε το και ξέχνα πόσο έξοχος είσαι.