Έχασε 400.000 δολάρια με ένα email -Πώς έγινε η απάτη

Έχασε 400.000 δολάρια με ένα email -Πώς έγινε η απάτη Facebook Twitter
Η Μπάρμπαρα Κόρκοραν έχασε 400.000 δολάρια από την απάτη (Πηγή φωτό ΕPA)
0

Θύμα απάτης μέσω email, που της κόστισε σχεδόν 400.000 δολάρια έπεσε η Αμερικανίδα επιχειρηματίας Μπάρμπαρα Κόρκοραν.

Η εταιρεία της Κόρκοραν- επιχειρηματίας και επενδύτρια που έγινε γνωστή με τη συμμετοχή της στο ριάλιτι «Shark Tank»- έπεσε θύμα «ηλεκτρονικού ψαρέματος» (phishing). Όλα ξεκίνησαν όταν την προηγούμενη εβδομάδα η λογίστριά της έλαβε ένα email που αφορούσε την έγκριση πληρωμής για ανακαίνιση ακινήτου.

«Έχασα 388.700 δολάρια από το email που εστάλη στην εταιρεία μου. Ήταν ένα τιμολόγιο υποτίθεται ότι εστάλη από τη βοηθό μου στη λογίστριά μου, εγκρίνοντας την πληρωμή για ανακαίνιση ακινήτου. Δεν υπήρξε λόγος να δείξει καχυποψία, καθώς επενδύω πολλά σε ακίνητα», δήλωσε η Κόρκοραν στο People.

Η λογίστρια συνέχισε να επικοινωνεί με τον άνθρωπο που πίστευε ότι είναι βοηθός της Κόρκοραν και έκανε την πληρωμή την Τρίτη. Το λάθος διαπιστώθηκε όταν η λογίστρια έστειλε ένα email στην πραγματική ηλεκτρονική διεύθυνση της βοηθού της Κόρκοραν, ενημερώνοντάς την για το τι είχε κάνει.

Τότε έγινε αντιληπτή η απάτη που είχαν στήσει κάποιοι, αλλάζοντας ένα γράμμα στην διεύθυνση του email της βοηθού. Όμως ήταν ήδη αργά, καθώς τα χρήματα είχαν εξαφανιστεί από τον λογαριασμό. «Μου είπαν ότι αυτή είναι η συνήθης πρακτική και ότι δεν πρόκειται να πάρω πίσω τα λεφτά μου», δήλωσε η Κόρκοραν. Σύμφωνα με το TMZ, ακολουθώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών, οι συνεργάτες της εντόπισε την πηγή των email σε κινεζική IP.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM