Έχασε 400.000 δολάρια με ένα email -Πώς έγινε η απάτη

Έχασε 400.000 δολάρια με ένα email -Πώς έγινε η απάτη Facebook Twitter
Η Μπάρμπαρα Κόρκοραν έχασε 400.000 δολάρια από την απάτη (Πηγή φωτό ΕPA)
0

Θύμα απάτης μέσω email, που της κόστισε σχεδόν 400.000 δολάρια έπεσε η Αμερικανίδα επιχειρηματίας Μπάρμπαρα Κόρκοραν.

Η εταιρεία της Κόρκοραν- επιχειρηματίας και επενδύτρια που έγινε γνωστή με τη συμμετοχή της στο ριάλιτι «Shark Tank»- έπεσε θύμα «ηλεκτρονικού ψαρέματος» (phishing). Όλα ξεκίνησαν όταν την προηγούμενη εβδομάδα η λογίστριά της έλαβε ένα email που αφορούσε την έγκριση πληρωμής για ανακαίνιση ακινήτου.

«Έχασα 388.700 δολάρια από το email που εστάλη στην εταιρεία μου. Ήταν ένα τιμολόγιο υποτίθεται ότι εστάλη από τη βοηθό μου στη λογίστριά μου, εγκρίνοντας την πληρωμή για ανακαίνιση ακινήτου. Δεν υπήρξε λόγος να δείξει καχυποψία, καθώς επενδύω πολλά σε ακίνητα», δήλωσε η Κόρκοραν στο People.

Η λογίστρια συνέχισε να επικοινωνεί με τον άνθρωπο που πίστευε ότι είναι βοηθός της Κόρκοραν και έκανε την πληρωμή την Τρίτη. Το λάθος διαπιστώθηκε όταν η λογίστρια έστειλε ένα email στην πραγματική ηλεκτρονική διεύθυνση της βοηθού της Κόρκοραν, ενημερώνοντάς την για το τι είχε κάνει.

Τότε έγινε αντιληπτή η απάτη που είχαν στήσει κάποιοι, αλλάζοντας ένα γράμμα στην διεύθυνση του email της βοηθού. Όμως ήταν ήδη αργά, καθώς τα χρήματα είχαν εξαφανιστεί από τον λογαριασμό. «Μου είπαν ότι αυτή είναι η συνήθης πρακτική και ότι δεν πρόκειται να πάρω πίσω τα λεφτά μου», δήλωσε η Κόρκοραν. Σύμφωνα με το TMZ, ακολουθώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών, οι συνεργάτες της εντόπισε την πηγή των email σε κινεζική IP.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο αγόρια σε ένα δάσος με γύπες: η νεότητα της Βενεζουέλας σε ένα φωτογραφικό βιβλίο

Πολιτισμός / Δύο αγόρια σε ένα δάσος με γύπες: η νεότητα της Βενεζουέλας σε ένα φωτογραφικό βιβλίο

Στο Venezuelan Youth, η Silvana Trevale φωτογραφίζει παιδιά και εφήβους στη Βενεζουέλα μακριά από τα συνηθισμένα κλισέ της κρίσης: μέσα στην ομορφιά, την αγωνία, την πρόωρη ενηλικίωση και την επιθυμία μιας γενιάς να μη χαθεί.
THE LIFO TEAM
Soufiane Ababri: ο καλλιτέχνης που ζωγραφίζει την queer επιθυμία από το κρεβάτι

Πολιτισμός / Soufiane Ababri: ο καλλιτέχνης που ζωγραφίζει την queer επιθυμία από το κρεβάτι

Με αφορμή τη συμμετοχή του στο House of Nisaba του Moderna Museet, ο Soufiane Ababri επιστρέφει στο προσκήνιο με μια ζωγραφική φτιαγμένη από κρεβάτια, χρωματιστά μολύβια, queer σώματα, ανδρική ευαλωτότητα και μετα-αποικιακή μνήμη.
THE LIFO TEAM
Όταν το πρόσωπό σου γίνεται sex tape: η Meena Kandasamy γράφει για τη νέα διαπόμπευση των γυναικών

Πολιτισμός / Όταν το πρόσωπό σου γίνεται sex tape: η Meena Kandasamy γράφει για τη νέα διαπόμπευση των γυναικών

Στο νέο μυθιστόρημα της Meena Kandasamy, μια γυναίκα βλέπει το πρόσωπό της να κυκλοφορεί σε ένα ψεύτικο sex tape. Το Fieldwork as a Sex Object μιλά για deepfakes, online διαπόμπευση και τη μισογυνική βία της ψηφιακής εποχής.
THE LIFO TEAM
Ο Γουίλεμ Νταφόε φέρνει στην Αθήνα έναν Ίψεν για την εποχή της δυσπιστίας

Πολιτισμός / Ο Γουίλεμ Νταφόε φέρνει στην Αθήνα έναν Ίψεν για την εποχή της δυσπιστίας

Ο Γουίλεμ Νταφόε συμμετέχει στις 24 Ιουνίου, στο SNF Nostos 2026, σε σκηνική ανάγνωση του «Εχθρού του Λαού» του Ίψεν, ενός έργου για την αλήθεια που γίνεται απειλή όταν συγκρούεται με την εξουσία, το χρήμα και την κοινή γνώμη.
THE LIFO TEAM
Όταν η Σοφία Λόρεν ζούσε ανάμεσα στους πίνακες του Φράνσις Μπέικον

Πολιτισμός / Όταν η Σοφία Λόρεν ζούσε ανάμεσα στους πίνακες του Φράνσις Μπέικον

Με αφορμή την επανακυκλοφορία σπάνιων εικόνων από τη φωτογράφηση της Vogue στη Villa Ponti, ξανανοίγει η ιστορία της εντυπωσιακής συλλογής έργων του Φράνσις Μπέικον που είχαν η Σοφία Λόρεν και ο Κάρλο Πόντι: ένα σπίτι όπου το ιταλικό glamour, η οικογένεια, η αγορά τέχνης και τα παραμορφωμένα σώματα του Μπέικον έζησαν για λίγο μαζί.
THE LIFO TEAM
Οι Βερσαλλίες ξανάφτιαξαν το υπνοδωμάτιο του Λουδοβίκου ΙΣΤ΄ από ένα κομμάτι ύφασμα

Πολιτισμός / Οι Βερσαλλίες ξανάφτιαξαν το υπνοδωμάτιο του Λουδοβίκου ΙΣΤ΄ από ένα κομμάτι ύφασμα

Ύστερα από 40 χρόνια ερευνών, καθυστερήσεων και ανατροπών, το ιδιωτικό υπνοδωμάτιο του Λουδοβίκου ΙΣΤ΄ άνοιξε ξανά στο Παλάτι των Βερσαλλιών, ανακατασκευασμένο σχεδόν από το μηδέν.
THE LIFO TEAM
Ποιος είναι ο Panayotis Pascot, ο Γάλλος κωμικός με το ελληνικό όνομα που γεμίζει θέατρα;

Πολιτισμός / Ποιος είναι ο Panayotis Pascot, ο Γάλλος κωμικός με το ελληνικό όνομα που γεμίζει θέατρα;

Στα 27 του, ο Panayotis Pascot γεμίζει θέατρα στη Γαλλία, έχει γράψει best seller για την κατάθλιψη, την οικογένεια και την ομοφυλοφιλία του, και ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του one-man show στην Όπερα Γκαρνιέ.
THE LIFO TEAM
Ο σκηνοθέτης του Cinema Paradiso τιμάται στην Ταορμίνα για τον «βασιλιά του κασμίρ»

Πολιτισμός / Ο σκηνοθέτης του Cinema Paradiso τιμάται στην Ταορμίνα για τον «βασιλιά του κασμίρ»

Από το Cinema Paradiso στον «βασιλιά του κασμίρ»: ο Τζουζέπε Τορνατόρε τιμάται στην Ταορμίνα για την ταινία του πάνω στον Μπρουνέλο Κουτσινέλι και τον ιταλικό μύθο της πολυτέλειας με ανθρώπινο πρόσωπο.
THE LIFO TEAM