Κική Δημουλά: Νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Κική Δημουλά: Νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Facebook Twitter
2

Διασωληνωμένη σε μονάδα εντατικής θεραπείας, νοσηλεύεται η σπουδαία ποιήτρια Κική Δημουλά.

Η 89χρονη ποιήτρια παρακολουθείται από γιατρούς σε ιδιωτικό θεραπευτήριο των βορείων προαστίων. Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, παραμένει σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, μετά από σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού που υπέστη. Νωρίτερα, υπήρχαν πληροφορίες πως η κα Δημουλά είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς αλλά όπως έγινε γνωστό από το θεραπευτήριο, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ λόγω επιδείνωσης της αναπνευστικής της λειτουργίας.

Στο ίδιο νοσοκομείο έχει νοσηλευθεί και στο παρελθόν, καθώς εκεί βρίσκεται ο θεράπων ιατρός της.

Η Κική Δημουλά είναι μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ποιήτριες και πεζογράφους της εποχής μας. Η απουσία, η φθορά, η απώλεια, ο χρόνος, η μοναξιά είναι μεταξύ των θεμάτων που κυριαρχούν στο έργο της. 

Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά, τα ιταλικά, τα πολωνικά, τα βουλγαρικά, τα γερμανικά και τα σουηδικά. Αποσπάσματα του έργου της έχουν συμπεριληφθεί στα σχολικά διδακτικά βιβλία.

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταύρος Ξαρχάκος: Η δήλωσή του υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι αναφορικά με την περιοδεία αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Πολιτισμός / Σταύρος Ξαρχάκος: «Η συζήτηση για τις συναυλίες πρέπει να τελειώνει εδώ - Τα υπόλοιπα είναι απλώς κουτσομπολιό»

Η δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι, ο οποίος αντιδρά νομικά στην περιοδεία-αφιέρωμα στον πατέρα του, χωρίς την άδειά του
LIFO NEWSROOM
11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Πολιτισμός / 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Με 77 ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, 32 ταινίες μικρού μήκους και μεγάλη προσέλευση κοινού ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Καλαμάτα το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (21-30/11).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Πολιτισμός / Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Με τον τίτλο «Μουσεία και Ελπίδα», το πετυχημένο διεθνές συνέδριο θα διερευνήσει τον ρόλο των μουσείων στη διαμόρφωση ενός πιο συμπεριληπτικού, δημοκρατικού και με περισσότερη ενσυναίσθηση κόσμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η Σκάρλετ Γιόχανσον δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Πολιτισμός / Σκάρλετ Γιόχανσον: Δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Η Γιόχανσον ανέφερε ότι κατά τη φάση της προπαραγωγής ένας από τους χρηματοδότες της ταινίας απείλησε να αποσυρθεί, εκτός αν αφαιρούνταν τα στοιχεία της πλοκής που σχετίζονταν με το Ολοκαύτωμα
LIFO NEWSROOM
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: «Η πλευρά Θεοδωράκη καλεί την οργανώτρια εταιρεία να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λήξει η διαμάχη»

Η πλευρά Θεοδωράκη πήρε θέση για τις νομικές ενέργειες από πλευράς Γιώργου Χατζιδάκι, γιου του Μάνου Χατζιδάκι, σε βάρος της εταιρείας παραγωγής
LIFO NEWSROOM
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Ο σερ Τομ Στόπαρντ έλαβε αμέτρητες διακρίσεις και τιμές κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου του ότι χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ για την προσφορά του στη λογοτεχνία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μεγάλη, εξαιρετική ποιήτρια.Από το σπάνιο είδος, που έχεις την αίσθηση ότι ενώ "ίπταται" στον ποιητικό κόσμα, ταυτόχρονα, τα πόδια της πατάνε γερά στη γη.Η βραχνή εκφραστικότητα της φωνής της, νομίζω δεν ξεχνιέται εύκολα.