Κέιτ Μίντλετον: Αποκάλυψε πως όταν ήταν έγκυος χρησιμοποίησε τη μέθοδο hypnobirthing και μίλησε για τη μητρότητα

Κέιτ Μίντλετον: Αποκάλυψε πως όταν ήταν έγκυος χρησιμοποίησε τη μέθοδο hypnobirthing και μίλησε για τη μητρότητα Facebook Twitter
0

Η Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε ότι ενώ ήταν έγκυος χρησιμοποίησε την μέθοδο hypnobirthing (μέθοδος τοκετού με ύπνωση) με τεχνικές διαλογισμού για να ξεπεράσει τις σοβαρές πρωινές ναυτίες που αντιμετώπισε.

Η Κέιτ υπέφερε από υπερέμεση της κύησης (hyperemesis gravidarum) μια κατάσταση που προκαλεί πολλούς εμέτους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στην πρώτη της συνέντευξη podcast, είπε ότι η ασθένεια σήμαινε ότι δεν ήταν μια «ευτυχισμένη έγκυος». Ωστόσο, είπε πως αφού προσπάθησε τα πάντα για να το ξεπεράσει, συνειδητοποίησε τη σημασία του «μυαλού πάνω στο σώμα».

Η Κέιτ Μίντλετον δήλωσε «είδα την ισχύ της μεθόδου, τον διαλογισμό και την βαθιά αναπνοή και τέτοια πράγματα, που σε διδάσκουν μέσα από την μέθοδο hypnobirthing, όταν ήμουν πραγματικά άρρωστη, και πραγματικά συνειδητοποίησα ότι αυτό είναι κάτι που θα μπορούσα να το ελέγξω, κατά τη διάρκεια του τοκετού. Ήταν πολύ ισχυρό».

Μιλώντας στο podcast της Happy Mummy, η Κέιτ δήλωσε υπέρμαχος της μεθόδου η οποία χρησιμοποιεί επίσης τεχνικές βαθιάς χαλάρωσης με απώτερο στόχο λιγότερο πόνο και ευκολότερο τοκετό. Η μέθοδος θεωρείται επίσης ότι συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων των ορμονών του στρες, όπως η αδρεναλίνη, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο ήρεμο τοκετό. Η μέθοδος μπορεί να διδαχθεί ιδιωτικά, είτε σε ομάδα είτε online. 

To ΒΒC σχολιάζει πως όσα είπε η Κέιτ Μίντλετον στο podcast, ήταν σημαντικά και ειλικρινή καθώς μιλώντας για τη δική της εμπειρία εγκυμοσύνης και μητρότητας, πολλοί θα ταυτιστούν. «Μοιράζεται τη δυστυχία της κατάστασης με τις ναυτίες, την αβεβαιότητα των πρώτων ημερών με ένα νέο μωρό και την ενοχή του να στηρίζεσαι σε άλλους για βοήθεια», σχολιάζει η ανάλυση. Η Κέιτ περιέγραψε επίσης πώς αισθάνθηκε τη στιγμή πριν αντιμετωπίσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έξω από το νοσοκομείο μόλις μια μέρα μετά τον τοκετό, κρατώντας ένα νεογέννητο Πρίγκιπα Τζορτζ στην αγκαλιά της και είπε ότι ήταν «τρομακτικό».

Μιλώντας για την πρώτη φορά που κράτησε στην αγκαλιά της τον γιο είπε: «Ήταν εκπληκτικό, εξαιρετικό. Πώς μπορεί το ανθρώπινο σώμα να το κάνει αυτό; Επίσης, ήμουν ανακουφισμένη». Αποκάλυψε ότι είχαν κρατήσει έκπληξη το φύλο και έτσι δεν ήξεραν ότι είχαν ένα αγόρι.

Η δούκισσα επιβεβαίωσε επίσης ότι η μητρότητα είναι «μια διαρκής πρόκληση», κατά την οποία οι μητέρες «πάντα αμφισβητούν τις αποφάσεις τους και την κρίση τους και νομίζω ότι ξεκινάει από τη στιγμή που αποκτάς ένα μωρό». «Αισθάνομαι τεράστια ευθύνη. Τώρα, θα είχα κάνει τα πράγματα διαφορετικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου με αυτά που έμαθα. Βρήκα συναρπαστικό το να κατανοήσω την ευημερία της μητέρας, όχι μόνο σωματικά, αλλά και την συναισθηματική ευημερία της μητέρας η οποία επηρεάζει άμεσα το μωρό».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM