Γιατί η Άννα Γουίντουρ φοράει πάντα και παντού τα γυαλιά ηλίου της

Γιατί η Άννα Γουίντουρ φοράει πάντα και παντού τα γυαλιά ηλίου της Facebook Twitter
Ο λόγος που η Άννα Γουίντουρ φοράει πάντα τα γυαλιά ηλίου της - EPA
0

Λίγες είναι οι φωτογραφίες όπου φαίνονται τα μάτια της: Τα εμβληματικά γυαλιά ηλίου της Άννα Γουίντουρ δεν θεωρούνται απλώς σήμα κατατεθέν της εικόνας της, αλλά κάτι σαν... προέκταση του προσώπου της. Όμως, γιατί τα φοράει παντού και πάντα;

Τον Φεβρουάριο του 2018, κατά την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, η εμφάνιση της Γουίντουρ στο πλευρό της Βασίλισσας Ελισάβετ προκάλεσε αντιδράσεις στα social media. Ακόμη κι εκεί, η γυναίκα με τη μεγαλύτερη επίδραση στο χώρο της παγκόσμιας μόδας, δεν αποχωριζόταν τα μεγάλα μαύρα γυαλιά της – κάτι που πολλοί θεώρησαν ασέβεια μπροστά στη Βασίλισσα.


Κόντρα στις κατά καιρούς επικρίσεις, ή ακόμα στην προσπάθεια αποδόμησής της, η ίδια υπεραμύνεται της εμμονής και, σε προ μηνών συνέντευξή της στην Κριστιάν Αμανπούρ του CNN, παραδέχεται πως τα γυαλιά «είναι άφθαστα χρήσιμα καθώς με αυτά οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι σκέφτεσαι».

Γιατί η Άννα Γουίντουρ φοράει πάντα και παντού τα γυαλιά ηλίου της Facebook Twitter
Από τις λίγες φορές που σε δημόσια εμφάνισή της απαθανατίζεται χωρίς γυαλιά - EPA

«Με βοηθούν όταν νιώθω κάπως κουρασμένη ή νυσταγμένη» προσθέτει και ομολογεί πως «ίσως όντως να έχουν γίνει κάτι σαν δεκανίκι αυτού που είμαι».

Ποτέ δεν έκρυψε τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου αξεσουάρ. Το 2009 η γυναίκα που, αν και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας δημοσιότητας, έχει καταφέρει να παραμένει εκτός social media και να κρατά την προσωπική της ζωή αθέατη, τόνιζε σε συνέντευξή της στην εκπομπή 60 Minutes: «Είναι υπερβολικά χρήσιμα. Μπορώ να κάθομαι σε ένα σώου και κανείς να μην καταλάβει πως βαριέμαι. Υπ'αυτήν την έννοια είναι πραγματικά η 'πανοπλία' μου».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM