Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο χαρακτήρισε «εφιάλτη» τις κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών στις ΗΠΑ.

 

Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα El Confidencial, ο διάσημος τενόρος αρνήθηκε τις σχετικές κατηγορίες, λέγοντας πως «οι Ισπανοί είναι από την φύση τους θερμοί, τρυφεροί και στοργικοί» και πρόσθεσε πως ο ίδιος υπήρξε ανέκαθεν «πολύ ιππότης», σημειώνοντας ωστόσο πως σήμερα «οι χειρονομίες αβροφροσύνης εκλαμβάνονται διαφορετικά».

 

«Αισθάνομαι ότι με δίκασαν και με καταδίκασαν, αλλά δεν έχω κατηγορηθεί για κανένα αδίκημα [...]. Εξακολουθώ να εργάζομαι, να μελετώ, να κάνω πρόβες. Έτσι αποκτώ τη γαλήνη που χρειάζομαι για να αντιμετωπίσω αυτόν τον εφιάλτη», είπε ο Πλάθιντο Ντομίνγκο στη συνέντευξή του.

 

 

Τον περασμένο Αύγουστο το Associated Press δημοσίευσε έρευνα, στην οποία εννέα γυναίκες δήλωναν ότι ο Ντομίνγκο τις παρενόχλησε σεξουαλικά, από τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Λίγες ημέρες αργότερα, το πρακτορείο έδωσε στη δημοσιότητα το δεύτερο μέρος της έρευνας, αναφέροντας ότι εμφανίστηκαν άλλες έντεκα γυναίκες που δηλώνουν θύματά του.

 

 

Από την πλευρά του, ο 78χρονος τενόρος αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει διαπράξει ο,τιδήποτε επιλήψιμο. «Ποτέ δεν προέβην σε αντίποινα, δεν κατέστρεψα την καριέρα οποιουδήποτε. Ποτέ δεν υποσχέθηκα ότι θα δώσω κάποιον ρόλο σε αντάλλαγμα για κάποια χάρη. Οι τελευταίοι μήνες ήταν αναμφίβολα οι πιο δύσκολοι της ζωής μου», τόνισε ο ίδιος.

 

Να σημειωθεί πως τον Οκτώβριο, εξαιτίας αυτών των καταγγελιών, ο Πλάθιντο Ντομίνγκο αποχώρησε από τη διεύθυνση της Όπερας του Λος Άντζελες, μια θέση που κατείχε από το 2003. Η Ορχήστρα της Φιλαδέλφειας και η Όπερα του Σαν Φρανσίσκο ακύρωσαν δύο παραστάσεις στις οποίες θα πρωταγωνιστούσε αυτήν τη σεζόν ενώ η Όπερα του Ντάλας ακύρωσε άλλο ένα κονσέρτο που επρόκειτο να δώσει τον Μάρτιο του 2020. Ο ίδιος ματαίωσε μια συναυλία με τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, όμως εξακολουθεί να δίνει συναυλίες στην Ευρώπη. Τον Οκτώβριο τραγούδησε στη Ζυρίχη και τη Μόσχα και από την Δευτέρα θα εμφανιστεί στη Βαλένθια.

 

Με πληροφορίες από Guardian, AFP