Για μια ακόμη φορά, ο Γιώργος Λάνθιμος, ο πολυβραβευμένος έλληνας δημιουργός που έγινε διάσημος για την ικανότητά του να δημιουργεί ιδιόμορφους κόσμους μέσα στις ταινίες του, συνεργάζεται με τον οίκο Gucci.

 

Φέτος το καλοκαίρι ο Γιώργος Λάνθιμος «έβαλε τη μοναδική ματιά του στον κόσμο της μόδας» κάνοντας την φωτογράφιση του look book για την συλλογή Cruise 2020 του οίκου Gucci, και τώρα νέες φωτογραφίες του σκηνοθέτη συγκεντρώθηκαν σε ένα καινούργιο καλλιτεχνικό βιβλίο για τον ιταλικό οίκο μόδας. To όνομα του βιβλίου είναι η ελληνική λέξη «Ωοτοκία». 

 

Η φωτογράφιση έγινε στην Leda Gallery της Villa Albani Torlonia στη Ρώμη, όπου τα μοντέλα πόζαραν ανάμεσα σε αρχαία ρωμαϊκά και ελληνικά αγάλματα. Άντρες και γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας με χλωμά σώματα μιμήθηκαν τα αγάλματα από μάρμαρο, ενώ νεότερα μοντέλα πόζαραν με χρωματιστές, εκλεπτυσμένες δημιουργίες του οίκου Gucci. 

 

«Η αλληλεπίδραση μοντέλων και ηθοποιών με το περιβάλλον, τοποθετημένα απέναντι σε αυτά τα αρχαία αγάλματα και τείχη εκατοντάδων ετών υπήρξε συναρπαστική. Η διαδικασία έμοιαζε εκείνη τη στιγμή σαν μια πρόβα για ένα μελλοντικό έργο ή την έναρξη της δημιουργίας ενός τελετουργικού που οι άνθρωποι σε αυτές τις φωτογραφίες θα συνέχιζαν να επαναλαμβάνουν για τα επόμενα χρόνια», εξήγησε ο Γιώργος Λάνθιμος, όπως γράφει το Dazed.

 

Χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο άγαλμα από τον κήπο της βίλας, που ονομάζεται «Η Λήδα και ο Κύκνος», ρωμαϊκό αντίγραφο του 1ου αιώνα από προηγούμενο ελληνικό άγαλμα του 4ου αιώνα, ο Alessandro Michele εμπνεύστηκε για να δημιουργήσει μια φωτογράφιση που μεταξύ άλλων εξερευνά την σημασία της αξίας ενός αντίγραφου.

 

Με το στιλ του Λάνθιμου να συνάδει απόλυτα με το αλλόκοσμο τοπίο που έχει δημιουργήσει ο Michele γύρω από τον οίκο Gucci, ο σκηνοθέτης είπε πως «ήταν χαρά η ευκαιρία να δημιουργήσει αυτές τις εικόνες εμπνευσμένες από το έργο του Alessandro Michele».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr