ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Όπρα Γουίνφρεϊ εξήγησε γιατί δεν έκανε παιδιά και δεν παντρεύτηκε ποτέ

Η Όπρα Γουίνφρεϊ εξήγησε γιατί δεν έκανε παιδιά και δεν παντρεύτηκε ποτέ Facebook Twitter
1

Η Όπρα Γουίνφρεϊ έχει κάνει ομολογουμένως μια καταπληκτική ζωή, στην διάρκεια της οποίας όμως δεν παντρεύτηκε ποτέ ούτε έκανε παιδιά.

Η διάσημη πρώην παρουσιάστρια, που πρωταγωνιστεί στο τελευταίο εξώφυλλο του περιοδικού People, αποκάλυψε γιατί αποφάσισε να μην κάνει παιδιά ούτε να παντρευτεί τον επί σειρά ετών σύντροφό της Στέντμαν Γκράχαμ, ενώ μίλησε επίσης για εκείνες τις στιγμές που της άλλαξαν την ζωή. 

Η Όπρα Γουίνφρεϊ και ο Στέντμαν Γκράχαμ γνωρίστηκαν το 1968 σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση και κάποια στιγμή υπήρξαν αρραβωνιασμένοι. «Κάποια στιγμή στο Σικάγο είχα αγοράσει ένα επιπλέον διαμέρισμα επειδή σκεφτόμουν, "Εντάξει, αν παντρευτούμε, θα χρειαστώ χώρο για τα παιδιά"», λέει η ίδια.

Ωστόσο, όπως εξηγεί, σέβεται βαθιά την ευθύνη και την δέσμευση του να μεγαλώνεις παιδιά. «Έχω δει πάρα πολλά», λέει. «Θυμάμαι να συνειδητοποιώ πως μιλάω με τόσους πολλούς ανθρώπους που νιώθουν ψυχολογικό ράκος και όλοι το έπαθαν επειδή είχαν μητέρες και πατέρες, χωρίς επίγνωση του πόσο σοβαρή δουλειά είναι όλο αυτό», προσθέτει.

Η Όπρα Γουίνφρεϊ εξήγησε γιατί δεν έκανε παιδιά και δεν παντρεύτηκε ποτέ Facebook Twitter
Με τον επί σειρά ετών σύντροφό της, Στέντμαν Γκράχαμ.

«Δεν έχω την ικανότητα να βάζω τα πράγματα σε κουτάκια όπως βλέπω να κάνουν άλλες γυναίκες. Γι' αυτό, σε όλα μου τα χρόνια, έτρεφα τον μεγαλύτερο σεβασμό για τις γυναίκες που επιλέγουν να μένουν σπίτι με τα παιδιά τους, επειδή δεν ξέρω πώς να το κάνω αυτό όλη μέρα. Κανείς δεν δίνει στις γυναίκες τα εύσημα που αξίζουν», λέει η πρώην παρουσιάστρια. 

Όσο για το αν μετανιώνει που δεν παντρεύτηκε ποτέ, λέει πως νιώθει χαρούμενη και σίγουρη για την απόφασή της, καθώς θεωρεί πως δεν θα ήταν ακόμη μαζί με τον Στέντμαν αν το είχαν κάνει. «Καμία αμφιβολία- δεν θα μέναμε παντρεμένοι, λόγω του τι θα σήμαινε αυτό για εκείνον, ενώ εγώ είχα τις δικές μου ιδέες σχετικά», εξηγεί η ίδια.

Πολιτισμός
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Καμία έκπληξη, μόνο θλίψη, που ακόμα κάποιοι άνθρωποι ασχολούνται τόσο πολύ με το αν κάποιος/α έκανε παιδιά ή όχι. Ακόμα κι αν αυτός/ή ο/η κάποιος/α έχει κάνει υπέρλαμπρη καριέρα, έχει εξασφαλισμένη οικονομική κατάσταση για όσο ζει, είναι μια χαρά άνθρωπος, και πολλά άλλα ακόμα. Ειδικά αν είναι γυναίκα, τόσο το χειρότερο - είναι και υποχρεωμένη να απολογηθεί ή "να αποκαλύψει τους λόγους που δεν έκανε παιδιά και δεν παντρεύτηκε". Το ότι κάποιος/α έχει και μεγάλη δημοσιότητα ή δημοφιλία, δε σημαίνει ότι οφείλει εξηγήσεις σε κάποιον για το τι κάνει στη ζωή του εφόσον δεν ενοχλεί κανέναν. Και ούτε επίσης κάποιος/α που δε θέλει να κάνει, θα ακούσει την Όπρα ας πούμε για να μην κάνει - δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι ο επηρεασμός. Αλλά χρόνια τώρα, σε κάθε συνέντευξη η Όπρα και η κάθε Όπρα πρέπει να δέχονται και να απαντάνε σε τέτοιες ερωτήσεις - αν τις απορρίψουν, πόσο πιο σεξιστικά και προσβλητικά σχόλια θα άκουγε άραγε! Και δε νομίζω να είναι για κουτσομπολιό, γιατί άντε να ρωτήσεις για κουτσομπολιό μία φορά, δύο, τρεις... Από ένα σημείο και μετά, το κάνουν για να την μειώσουν και να της δείξουν ότι σε αυτήν την κοινωνία "ξεχωρίζει" και αυτό εμμέσως πλην σαφώς πρέπει να επικριθεί σε κάθε ευκαιρία. Όχι ότι δηλαδή χέστηκε η Όπρα, και μαγκιά της που απαντά ειλικρινά σε αυτήν την επαναλαμβανόμενη, γελοία ερώτηση.