Γούντι Άλεν: «Έχω κάνει όλα όσα το κίνημα #MeToo θα ήθελε να πετύχει»

Γούντι Άλεν: «Έχω κάνει όλα όσα το κίνημα #MeToo θα ήθελε να πετύχει» Facebook Twitter
2

Εν όψει της πρεμιέρας της νέας του ταινίας στη Γαλλία, ο 83χρονος δημιουργός δηλώνει ότι στηρίζει το κίνημα #MeToo παρά τις κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση από τη θετή του κόρη Ντίλαν Φάροου.

Τα σχόλια του υπέρ του κινήματος #MeToo έγιναν μια μέρα αφότου η Ντίλαν Φάροου, πουτον έχει κατηγορήσει επανειλημμένα ότι την κακοποίησε όταν ήταν παιδί, άσκησε έντονη κριτική στην Σκάρλετ Γιοχάνσον για τις δηλώσεις θερμής υποστήριξης προς τον σκηνοθέτη.

Μιλώντας στο France 24 πριν την παρισινή πρεμιέρα της νέας του ταινίας "A Rainy Day in New York", ο Άλεν ερωτήθηκε αν μετανιώνει για τη δήλωσή του το 2018 ότι όχι μόνο δεν έχει κάνει τίποτα μεμπτό αλλά θα έπρεπε ο ίδιος να είναι «η αφίσα του #MeToo κινήματος».

«Καθόλου», απάντησε. «Έχω συνεργαστεί με εκατοντάδες γυναίκες ηθοποιούς και καμιά ποτέ δεν εξέφρασε κανένα παράπονο. Ούτε μία. Επίσης ήμουν πάντα ένας από τους ελάχιστους εργοδότες που πλήρωναν την ίδια αμοιβή με τους άντρες στις γυναίκες. Έχω κάνει όλα όσα το κίνημα #MeToo θα ήθελε να πετύχει».

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Σκάρλετ Γιοχάνσον είχε δηλώσει πίστη στην αθωότητα του Γούντι Άλεν σε σχέση με τις κατηγορίες της Ντίλαν Φάροου εναντίον του, προσθέτοντας: «Τον αγαπώ τον Γούντι. Τον πιστεύω».
Την Πέμπτη όμως η Ντίλαν Φάροου αντέδρασε με δήλωσή της στη θερμή υποστήριξη του θετού πατέρα της από την ηθοποιό λέγοντας ότι «έχει πολύ δρόμο για να καταλάβει το ζήτημα στο οποίο αναφέρεται και τον άνθρωπο που υποστηρίζει».

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ο φεμινισμός έχει σύγχυση. Δυσκολεύεται ακόμα και να περιγράψει τα πραγματικά περιστατικά. Πόσο δε μάλλον να προτείνει λύσεις.Και για να μη φανεί αυτό προς τα έξω γίνεται πιο ακραίος. Σε θέσεις, απόψεις και μέσα που χρησιμοποιεί. Για να μην φανεί αυτό γίνεται σταθερά αγωνιστικοτερος. Πιο "φωνακλαδικος".Δεν έχει καν συγκεκριμένους στόχους. Μόνο εκφράζει συναίσθημα. Καταδικάζει την πολιτική επιστήμη στην οχλοκρατια. Αυτός που συγκινεί περισσότερο τα πλήθη τα σπρώχνει εδώ κι εκεί κερδάει.Η λογική βγαίνει από το παράθυρο. Και για να γίνει αυτό πρέπει να μην υπάρχει αντίλογος. Γι'αυτό η λογοκρισία του αντιλογου είναι συστημικό κομμάτι του φεμινισμού. Θα βαφτιστεί σεξισμός ή οτιδήποτε άλλο. Δεν πρέπει να ακουστεί ότι ο φεμινισμός είναι γεμάτος λογικά σφάλματα.Και αυτή είναι η κληρονομιά του από το ακροαριστερό παρελθόν του. Την οποία πασχίζει να κρύψει.Μέχρι την τελική επικράτηση Γούντι Άλεν είναι ένα ακόμη θύμα. Χωρίς τύψεις.
«Έχω συνεργαστεί με εκατοντάδες γυναίκες ηθοποιούς και καμιά ποτέ δεν εξέφρασε κανένα παράπονο.»Λέει ψέμματα, πάλι.Βλέπω έχει βολικά ξεχάσει την ηθοποιό Mariel Hemingway (www.wmagazine.com/story/mariel-hemingway-woody-allen-teenage-girls-first-kiss).